BIST 8.768
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,57
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan son dakika Yüksekova açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yüksekova'da 3 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

HAKKARİ Yüksekova'da 3 askerin şehit edilmesini değerlendiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Kimse devletimizin bu saldırılar karşısında teredddüt göstereceğini düşünmemelidir' dedi.

Kayseri'de belediyeyi ziyaret ettikten sonra basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, Hakkari Yüksekova'daki saldırıyı "Haince ve hunharca bir saldırı" olarak niteledi ve failleri bulmak için yoğun bir çaba içinde olduklarını söyledi.

Davutoğlu olayı şöyle yorumladı:

"Bütün bunlar açık bir şekilde gösteriyor ki, (bu olay) Kobani olayları ve takip eden gelişmeler göze alındığında Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyen iç ve dış odakların nasıl planlar yaptıklarının göstergesi. Bütün halkımızı bu saldırı karşısında tek vücut halinde olmaya, tam bir birlik ve beraberlik içinde bu saldırıya karşı milli şuurumuzu, bilincimizi harekete geçirmeye davet ediyorum."

Davutoğlu saldırganlar için de "Yaptıklarının hesabını verecekler. Kimse devletimizin bu saldırılar karşısında teredddüt göstereceğini düşünmemelidir" dedi.

Başbakan'ın açıklamalarından öne çıkan diğer bölümler şöyle:

ÖCALAN'A SEKRETERYA

“Süreç, teröre taviz verme süreci değildir. Öcalan'a sekretarya konusunda bizden böyle bir açıklama olmadı. Kimseye verilmiş sözümüz yok. Kimsenin kamu düzeni sağlanmadan kendince bir hüküm vermesine itibar etmemesi gerekir,”

KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

Kılıçdaroğlu geçen gün yaptığı bir açıklamada Öcalan’ın benimle görüştüğüne dair çok açık söylüyorum ihanet içeren bir açıklama yaptı. Kimse bizden bir açıklama olmadan bu tür itham ve iftiralarla toplumu provoke etmemelidir. Kobani’deki gelişmelere Türkiye her zaman insani yardım açısından bakmıştır. Son birkaç gün içinde ortaya çıkan gelişmeleri herkesin yakından takip etmesi lazım. Türkiye’de sokağı kana bulayan bu Vandallar Kobani’ye yardım edilmesi için bunu yaptıklarını söylüyorlardı.

KOBANİ'YE GEÇİŞ OLMADI

Esas niyet Kobani’nin savunulması filan değil. Kobani’de IŞİD bir terör örgütü ise kendileri de Suriye rejimi ile işbirliği yapan bir grup olarak orada üs edinmek istiyorlar. Şu ana kadar Kobani’ye bir geçiş olmamıştır ama Türkiye’nin iyi niyetini herkes görmüştür. Türkiye iyi niyetini gösterdi ama PYD bunu olumlu karşılamadı. Kobani’de Suriye halkının kendi unsurları, terör unsurları hariç, Kobani’yi savunmak isterlerse Türkiye bu konuda gerekli kolaylığı göstereceğini ortaya koymuştur. Şu ana kadar bir geçiş yaşanmamıştır çünkü bu yardım taleplerirne olumsuz cevap veren PYD’dir.”

29 EKİM KRİZİ

Kılıçdaroğlu, kendi partisinin tarihini bilmiyor. Onun partisi Türkiye’de 27 Mayıs İhtilali’ni destekleyen partidir. Darbecileri destekleyen, o darbecilerle işbirliği yapan partidir. Çankaya Köşkü’nü kirleten bu zihniyettir. Çankaya Köşkü tarihte birkaç kere kirlenmişse biri de o gündür. Celal Bayar, Çankaya Köşkü’nden çıkmadığı için sürüklenerek çıkarıldı. CHP o gün yaptığı açıklamalara baksın. Halkımızın tertemiz oylarıyla seçilmiş Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği ilk Cumhuriyet Resepsiyonu’na gitmek şereftir. Darbecilere verdiği desteği unutup böyle bir açıklama yapmak da Sayın Kılıçdaroğlu’na yakışır, Çünkü tarihi bilmiyor.”