BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.427,85
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Davutoğlu'ndan şoförlere ÖTV müjdesi!

Başbakan Davutoğlu şoför esnafına seslendi. Davutoğlu, araçlarını yenileyen şoförlerin ÖTV'sini ödeyeceklerini belirtti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Kongre Merkezi'nde şoför esnafı ile buluştuğu toplantıda konuştu. Davutoğlu, aracını yenileyen şoförlerinin ÖTV'sinin karşılanacağını ve araçlara takılacak kamera bedelinin vergisinin düşürüleceğini belirtti.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

İnsanlarımızın canlarını mallarını emanet ettiği asil kardeşlerim bu emanetlerin hakkını verebilmek için 7 gün 24 saat çalışan kardeşlerim sizleri saygıyla selamlıyorum.

"SİZLER SIR KÜPÜSÜNÜZ"

Size insanlrın canlarını, mallarını emanet ediyoruz. Siz bu emanete hep sahip çıktınız. Sizler emanetin hakkını veriyorsunuz, sizlerin hakkını vermek de bizim için bir görevdir. İkinci önemli kavram mahremiyet. Kim bilir nelere şahit oluyorsunuz, aile sırlarına bazen de şahsi sırlara. Bazen de siyasilerin sırlarına ama şoför esnafı mahremiyete de önem gösterir kimseye anlatmaz, sizler sır küpüsünüz.

"MÜJDELERİ BEN VERDİM"

2002'de 91 bin araba satılmıştı, geçen sene ise 587 bin araba satıldı. Neredeyse her insan cep telefonu kullanıyor. Bunlar ülkenin refah seviyesini de gösterir. Esnaflarımızı hep gözettik. Esnaflarımızla buluştuğumuzda bizzat müjdelerini ben verdim.

Esnaflarımızın kullandığı krediler düştü.Esnafımızın kredi faizleri %50'lerden yüzde 5'lere düştü. Bazı alanlarda da kredi faizlerini sıfırladık. Şoför kardeşlerim vaziyet iyi mi vaziyet? Sizler vaziyet iyi diyorsanız bırakın başkaları ne konuşuyorsa konuşsun. Bugün bizi böyle coşkulu karşılamanızdan da anlıyoruz ki vaziyet iyidir.

“NE MUTLU EDECEKSE YAPACAĞIZ”

Dinlenme yerleri ve durak kulübelerinin yaygınlaşacağını, yerel yönetimlere bu konuda yardımcı olacaklarını da ekledi. Davutoğlu, “Kanuni yapısal değişiklikler yapacağız. ‘Özel halk otobüsleri’ terimi trafik kanununa eklenecek. Şoför esnafımız neden mutlu olacaksa o düzenlemeyi yapacağız” diye konuştu.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NDAN ŞOFÖRLERE MÜJDE

Aracınızı 2016 sonuna kadar yenilerseniz ÖTV'nizi biz ödeyeceğiz.

Şoför esnafın canları bize emanet. Bir takım şiddete maruz kalıyorsunuz. Araçlarınıza takılacak kamera ve GPS sistemlerinin bedeli vergiden düşürülecek.

Temiz dinlenme yerleri hızla yayılacak. En iyi bekleme durakları yapılacak.

Özel halk otobüsü tanımı Karayolları kanuna eklenecek.

Minibüsçülerin motorlu taşıtlar vergisi sorunlarını çözeceğiz.

Metro ve raylı sistem güzergahında servis araçlarının kaldırılacağı iddiası yalandır.