BIST 9.514
DOLAR 32,48
EURO 34,54
ALTIN 2.473,45
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan şaşırtan Almanca taziye

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya seyahatinde Merkel ile bir araya geldi. Toplantıda Almanca konuşan Davutoğlu, Sultanahmet'te yaşamını yitiren 10 Alman vatandaşı için taziyelerini iletti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Almanya temasları sürüyor. İlk olarak Alman mevkidaşı Angela Merkel ile bir araya gelen Davutoğlu, Sultanahmet'te meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili taziyelerini iletti. Davutoğlu'nun Almanca konuşması Alman medyasında da ilk gündem maddesi oldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Berlin'deki temasları sırasında Alman mevkidaşı Angela Merkel ile arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Ziyaret kapsamında Merkel, Davutoğlu onuruna çalışma yemeği verdi.

"SİZDEKİ DAVİD GİBİ"

Yemek sırasında Merkel, Başbakan Davutoğlu'na soyadının anlamını sordu. Davutoğlu da İngilizce olarak "Sizdeki David gibi" yanıtını verdi.

ORTAK BASIN TOPLANTISI

Daha sonra Alman mevkidaşı Merkel ile kameralar karşısın geçen Davutoğlu, Almanca konuştu, Sultanahmet'te yaşanan bombalı saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Davutoğlu, Almanca yaptığı açıklamasında "Onlar sizin vatandaşlarınız bizimse misafirlerimizdi. Şimdi ise ebedi dostumuz oldular, ailelerine ve tüm Alman toplumuna yeniden başsağlığı diliyorum" dedi.