BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.437,37
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan Rusya krizi için flaş mesaj!

Davutoğlu, Rusya'nın ekonomik yaptırımlarından etkilenen iş dünyasının kayıplarını telafi edeceklerini söyledi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya ile yaşanan uçak krizini değerlendirirken, Türkiye'nin sınır güvenliğinden taciz vermeyeceğini söyledi. Rusya'nın uyguladığı ekonomik tedbirlere de değinen Davutoğlu, iş dünyasının yaşadığı kaybın telafi edileceğini açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuştu. Tüm dünyada kritik bir süreç yaşandığını ifade

Türkiye için sarf edilen iddialar akılla izanla izaf edilir gibi değil.

eden Davutoğlu, Rusya'nın uyguladığı yaptırımlardan etkilenen işadamlarının zararlarının telafi edilmesi için gerekli tedbirlerin de alındığını söyledi. Davutoğlu şöyle konuştu;

"Rusya ile ilişkiler ne kadar önemliyse sınır güvenliği de o kadar önemlidir. Türkiye'nin sınır güvenliğini korumak hayati bir görevdir. Sınır güvenliğimiz ulusal meselemizdir, pazarlık yapamayız. Hedef Rusya Federasyonu, yer Türkiye-Rusya sınırı değil.

"SUÇLAMALAR İNANILIR GİBİ DEĞİL"

Türkiye için sarf edilen iddialar akılla izanla izaf edilir gibi değil. Türkiye DAEŞ'i sınırımızdan uzaklaştırmak için yoğun çaba içerisinde.

"GELİN MASADA ÇÖZELİM"

Rusya'daki dostlarımıza sesleniyorum gelin bütün sorunları masada çözelim. Ekonomik yaptırımlarla ilişkilerin doğasını bozmayın. Bir ülkeyi cezalandırmak için o ülkenin iş adamlarını cezalandırmak uluslararası hukuk kurallarına sığmaz. İhracat kalemleri için tedbirler düşündük, kim zarar görürse telafi edecek tedbirleimiz hazırdır. 

AB-TÜRKİYE VİZE MUAFİYETİ

Avrupa Birliği ile bir bahar havasına girdik. 11 yıl sonra Türkiye ile AB arasında toplantı yapılması önemli bir adımdır. Bu önemin sadece mülteciler konusunda olduğunu kimse düşünmesin. Türkiye Avrupa kıtasının içinden, bir avrupa halkıdır. Avrupa Birliği ile ilişkilerimiz ilk defa yapısal bir zemin kazandı. Vize muafiyeti en geç Ekim ayında hayata geçecek. Müşteci sorunu olmasaydı da vize muhafiyeti kararlaştırılmıştı. Türkiye Avrupa Birliği projeleri yep yeni bir ufka doğru ilerliyor."