BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.414,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye Türkçe yanıtı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'daki konuşmasını eleştiren Bahçeli'ye 'Al bayrağı her yerde biz dalgalandırdık. Hadi Diyabakır'a gelmedin bari televizyondan seyret' diye yanıt verdi.

Hükümetin Cumhurbaşkanı ile uyum içerisinde çalıştığını da söyleyen Davutoğlu, "Kıskanmasınlar" ifadesini kullandı.

Davutoğlu ayrıca çiftilere ve denizcileri sevindirecek bazı düzenlemeleri açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında konuştu. Hedefinde ise Diyarbakır konuşmasına tepki gösteren Bahçeli vardı.

Bahçeli'nin parti grup toplantısında yaptığı "Nadir görülecek bir ruhsuzluk ender rastlanacak yozlaşma hali" suçlamasına Davutoğlu, bir saat sonra yanıtı böyle verdi:

O AL BAYRAĞA CANIMIZ FEDA

Sabah Bahçeli'yi dinledim. Bir sembol var ki vurgulayacağım, al bayrak. Aydın'da, Muğla'da ve Tekirdağ'da al bayrak AK Parti kongre salonunu ne kadar güzel bir şekilde süslemişse, Diyarbakır'da da Batman'da da aynı şekilde süslemiştir. Zürih'te, Brüksel'de de al bayrak her yerdeydi. Al bayrağı her yere götüren tek bir parti var, AK Parti kadrosu. O al bayrağa canımız feda. Ruhumuz o al bayraktan beslendi, o al bayrağı ayağı kaldıracak. Kimse bize milliyetçilik dersi vermeye kalkmasın. Milliyetçilik dersi verecek olanlar, o al bayrağı önce ülkenin her yerinde dalgalandıracaklar, sonra da dünyanın her yerinde dalgalandıracaklar.

Cumhurbaşkanımız Somali'ye gidiyor, buradan eleştiriler geliyor. Ben Avrupa'ya gidiyorum eleştiriler geliyor. Ey Bahçeli, biz hayatımızı o al bayrağa vakfetmişiz. Somali semalarında da Zürih semalarında da Brüksel semalarında da o al bayrağı biz dalgalandırıyoruz biz.

BAHÇELİ DÖNEMİNDE HİLALİN KALDIRILMASI KONUŞULDU

Rahatsız olmuşlar. 28 Şubat gazetelerini açın bakın. 'Hilal operasyonu' diye Türk Baasçılara, Türk demekten de haya edeceğim şekilde, bayrağımızdan hilali kaldırmak... Hilal İslam'ın sembolü ya, kaldırmayı düşünenler çıktı. Baksınlar gazete arşivlerine, kendi devri iktidarlarında yaşandı bunlar.

Aynı şekilde bölücü örgüt de Kürt kardeşlerimizin gönlünden o al bayrağı silmeye çalıştı. Biz ise ne yaptık? Diyarbakır'da, Batman'da Kürt ve Zaza yiğitleriyle, Aydın'da, Muğla'da Efelerle, Türkmenlerle, Yörüklerle, Tekirdağ'da evladı fatihan ile o al bayrağı semaya taşıdık. Hiç kimse de bu konuda bizimle herhangi bir şekilde yarışmaya kalkmasın.

EY BAHÇELİ BARİ TELEVİZYONDAN SEYRET

Keşke Sayın Bahçeli, tabi gelemez ya. Şimdi 'gelemez' deyince Tunceli aklıma geliyor, bu sefer durmak istiyorum. Çünkü yol açtığı sonuçlar belli. Hadi gelmedin ama bari televizyondan seyret. O Diyarbakır, Diyarbekirli yiğitlerin al bayrağı, AK Parti kongresinde binlerce kardeşimizin katıldığı kongrede nasıl dalgalandırdıklarını gör. Batmanlı genç kızların al bayraktan nasıl bir koridor oluşturduklarını gör. Biz o sevdayı Türkiye'nin her yerine nakış nakış işlemişiz.

Nasıl Alpaslan'ın ordusunda Türk obaları, Kürt obaları, Zaza obaları, Anadolu'nun bütün obaları yan yana, bu ülkeyi bize vatan kılmak için savaşmışsa, nasıl Selahaddin Eyyübi'nin ordusu Kudüs'e doğru yürürken, aralarında Türkmen obaları, Kürt aşiretleri, Arap aşiretleri yan yanaysa, nasıl Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Yemen'de omuz omuza, son nefeslerinde Kelime-i Şehadet getirirken, onlar yan yana durmuşsa, işte bir daha söylüyorum, Allah şahittir ki bu vatanın bu evlatları arasına fitne sokulmasına izin vermeyeceğiz. Hiçbir şekilde izin veremeyeceğiz.

HDP VE MHP RAHATSIZ

Diyarbakır konuşmamdan hem MHP hem HDP hem CHP rahatız oldu. Bu demek oluyor ki doğru yoldayız. HDP o bölücü anlayışın artık zemin kaybetmeye başladığını görmekten rahatsız. MHP de Kürtçe üzerinden sanki Türkçe'ye sahip çıkıyormuş gibi davranarak bazı yerleri tahrik ediyor. Kimse bize Türkçe dersi vermesin, biz Karamanoğlu Mehmet Bey'in diyarındanız. O Türkçe'yi biz biliriz, biz konuşuruz, dünyaya biz yayarız.

Biz beden diliyle değil, gönül diliyle selam veriyoruz. Muhalefet rahatsız oldu çünkü onların gönül dili yok. Kürçe sosyal hayatta kullanılıyor diye vatan bölünüyor mu, aksine bütünleşiyor.

MİT TIRLARINA OPERASYON YAPILDIĞINDA NEREDEYDİN?

Milliyetçilik, ülkücülük ancak ve ancak bu ülkenin sembolünü yüceltmekle mümkün olur. IMF temsilcisinin arkasındaki al bayrakla Somali’ye bir kalemde 300 milyon dolar verenin arkasında olan al bayrak ne anlama gelir onun bir düşünsünler. MİT Tırlarına operasyon yapıldığında neredeydin. O tırlar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu. Neden sesini çıkarmadın. Neden bir kez dahi Suriye Türkmenlerine yardım konusunda bizim yanımızda durmadın.

Hiç kimse gocunmasın. Kobani'deki Kürtte, Telabyad'daki Arap da, Bayırbucak'taki Türkmen de bize tarihin mirasıdır. Sahip çıktık, çıkacağız, çıkmaya devam edeceğiz.

YENİ BİR ORTADOĞU HEDEFLİYORUZ

Evet yeni bir Ortadoğu hedefliyoruz. Bu Ortadoğu'da bugünkü kardeş kavgası, bugünkü Suriye rejiminin zulmü veya IŞİD'in veya PKK'nın veya herhangi birinin terörü karşısında bizim Ortadoğu anlayışımız birlik, beraberliğe, vahdete dayalı yeni bir kardeşlik coğrafyasıdır. Emperyalistler bunu engellemeye çalışacaklar, içerideki işbirlikçileri bu büyük vizyonu yok etmeye çalışacaklar.

IŞİD VE PKK TERÖRÜNE KARŞI ÇIKTIK

İster Arapları istismar eden IŞİD terör yapsın, ister Kürtleri istismar eden PKK terör yapsın; hepsine karşı çıktık, karşı çıkmaya devam edeceğiz.

BİRGÜN AB BİZE TEKLİF EDECEK

AB bizim için nihai hedeftir. Türkiye birgün mutlaka AB üyesi olacaktır. Türkiye Avrupa tarihinin bir parçasıdır. Eskiden Türkiye ekonomisinin zayıf olduğu konuşuluyordu. Şimdi ne kadar güçlü olduğu konuşuluyor. 12 yıl önce ekonomimiz zayıf olduğu için almıyorlardır, şimdi güçlü olduğu için almıyorlar. İster alsınlar ister almasından biz güçlü olmaya devam edeceğiz. Üye olsak da olmasak da biz tarihi yürüyüşümüze devam edeceğiz. Birgün AB bize üye olmamız için teklif edecek.

30 KADEME BİRDEN YÜKSELDİK

Londra ve Davos'ta gördüğüm manzara son derece olumlu. Londra ve İstanbul borsaları anlaşma imzaladı. 3 yıl içinde İstanbul borsası dünya indekslerinde 30 kademe birden yükseldi. İhracatımız arttı, dış ticaret açığımız, enflasyon ve faiz düşüyor. Yurtdışı temaslarımızda görüdğümüz şudur; Türkiye en fazla yatırım çekecek ülkelerin başında gelecek.

KISKANMASINLAR

Cumhurbaşkanımızın bizimle bu kadar yakın temas ve çalışma temposu içinde olmasından daha doğal bir şey yok. Kıskanmasınlar. Kimse herhangi bir şekilde Cumhurbaşkanımızla benim, Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık veya Bakanlar Kurulu arasında ihtilaf çıkacağı ve buradan hareketle de Türkiye'de bir siyasi kriz olup onlara alan açılacağı hesabı içine girmesin. Biz onların bildiği siyasetçiler değiliz. Biz hem dava ahlakını hem devlet geleneğini aynı kararlılıkla sürdürürüz. Hiçbir şekilde cumhurbaşkanımız ilzam edilemez.

YETKİ ANLAMINDA MUHATAP BAKANLAR KURULUDUR

Cumhurbaşkanımızla yaptığımız Bakanlar Kurulu toplantısı tam bir istişare, fikir zenginliği içinde cereyan etmiştir. Ama hesap sorma ve sorumluluk anlamında, yetki anlamında muhatap Bakanlar Kurulu'dur. Bu konuda da ola ki, olmaz ama, eleştirilecek bir husus olursa hiçbir şekilde cumhurbaşkanımızla ilzam edilemez. Hesap verecek olan biziz. Cumhurbaşkanımızla istişare ederek bu kararlı yola devam edecek olan biziz

SORUŞTURMA KOMİSYONU RAPORUNUN MECLİSTE OYLANMASI

(4 eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu raporunun Genel Kurul'da oylanması) Soruşturma Komisyonu Raporu, TBMM Genel Kurulu'nda teyit edildi. Bu ne anlama geliyor? 17 Aralık, 25 Aralık operasyonlarının bir darbe teşebbüsü olduğunun genel kurulumuzca da tescil edildiği anlamına geliyor. Birincil mahmekede alınan takipsizlik kararının genel kurumuzca da tescil edildiği anlamına geliyor.

SAVCI CELAL KARA'NIN CUMHURİYET'E VERDİĞİ RÖPORTAJ

Nasıl bir koalisyonla karşı karşıya kaldığımız hususunda... Hani şu Hazreti Peygamber'e hakaret eden karikatürü basan gazete var ya. Hani Ergenekon, Balyoz davalarına sahip çıkan o gazete var ya... Bir kaç gündür dönemin savcısı... 'Dönemin Başbakanı' dedikleri Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugünün Cumhurbaşkanı'dır, ama o, dönemin savcısıdır. O dönemin savcısıyla röportaj yapıyorlar. Nasıl bir koalisyon? Ergenekon, Balyoz, paralel çete yan yana ve arkalarında CHP. Bu röportajın bir ibret vesikası olarak saklanmasını tavsiye ediyorum. Son 1,5 yıldır işte böyle bir koalisyonla biz bir mücadele içindeyiz. Biz milletle beraberiz, onlar ise sadece AK Parti'ye zarar vermek için bütün şer odakları yan yana... Bütün şer odakları yan yana olsun, biz hayır yolundan ayrılmayacağız. Biz memleketin hayrı ve doğruluğu istikametinden ayrılmayacağız. Herhangi bir şekilde grubumuz içinde bunun ihtilaf konusu olduğu hususunda kimse spekülasyona kalkışmasın. AK Parti grubu doğru olanı yapmıştır. Eğer AK parti grubu blok olarak bir yönde hareket etmiş olsaydı, bu sefer de diyeceklerdi ki 'talimatla oy kullandılar.' Hayır. Bu Grubun bütün değerli mensupları, onurlu milletvekillerimizin hepsi kanaatlerini beyan ettiler, oylarını kullandılar. Hepsine de buradan saygıyla, selamla, kararları dolayısıyla takdirlerimi ifade ediyorum. Nihayetinde de AK Parti Grubu çoğunluğuyla bütün bu teşebbüslerin bir ihanet, darbe teşebbüsü olduğunu ortaya koydu.

PRİM DESTEĞİ

Tarımda bu sene mazot desteğini yüzde 5 gübre desteğini yüzde 10 artırıyoruz. Sertifikalı fidan desteğinde yüzde 50 artırıyoruz. Süs bitkileri ıtri ve tıbbi bitki üretimi yapan çiftçilere dönüm başına 100 tl destek veriyoruz.

Kırmızı mercimek nohut, kuru fasülyeye verdiğimiz prim desteğini yüzde yüz artırıyoruz. Sertifikalı tohum desteğinde kırmızı mercimek, nohut, kuru fasülyede yüzde 20, buğdayda yüzde 13, arpada yüzde 42, yoncada yüzde 25, korunga ve fidede yüzde 40 artırıyoruz. 

Meyve üreticilerine sağladığımız fidan desteğini sanayi ve ihracata yönelik yeni çeşitlerle yüzde 50 artırıyoruz. Süt ve et üreten işletmelere yatırımda hibe oranını yüzde 70'e çıkarıyoruz.

Arıcılık seracılık, yerel tarım gıda ürünleri, el sanatları kırsal turizm, kültür balıkçılığı yatırımlarında yüzde 50 olan hibe oranını yüzde 65'e çıkarıyoruz. 

Belediyeler il özel idareleri organize tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleri yenilenebilir enerji yatırımlarını yüzde 100 hibe ile destek kapsamına alıyoruz.

Meyve üreticilerine sağladığımız fidan desteğini sanayi ve ihracata yönelik yeni çeşitlerle yüzde 50 artırıyoruz. Süt ve et üreten işletmelere yatırımda hibe oranını yüzde 70'e çıkarıyoruz.

GEMİCİLERE HURDA DESTEĞİ

Denizciliğin kobileri niteliğindeki Koster işletmeciliğini teşvik etmek amacıyla hurda desteği verme kararı aldık. Buna göre filosunu yenilemek amacıyla eski gemisini hurdaya çıkaran işletmelere geminin hurda değeri kadar ilave hibe desteği sağlayacağız.

Gemi sanayimizin ihracata yönelik almış olduğu siparişlerin teminat sorunu da kredi garanti fonu kefaletini devreye sokarak çözeceğiz. Bu uygulamayla 5 milyar liralık projeye teminat vermiş olacağız.