BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.419,07
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan muhalefete istifa resti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçimleri kaybederse istifa edeceğini söyledi. Davutoğlu muhalefete de çağrıda bulundu.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere'deki seçimleri hatırlattı muhalefete çağrıda bulundu. Seçimleri kaybeden muhalefet parti liderlerinin istifa ettiğini kaydeden Davutoğlu, eğer seçimi kaybederse istifa edeceğini, kendisi gibi muhalefet parti liderlerinin de istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Davutoğlu, partisinin Adıyaman'da düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, barış içinde ve hep beraber bir şenlik edasıyla sandığa gidilmesini istedi. Sandıklara giderken kimse baskı, kimse herhangi bir şekilde yanlış eylem içerisinde olmaması gerektiğini söyleyen Davutoğlu, muhalefet partilerine de teklifte bulundu. İşte Davutoğlu'nun o konuşması;
 
"Buradan, Adıyaman'dan muhalefet liderlerine bir çağrıda bulunuyorum, çağrım şu; İngilterede dün bir seçim oldu ve iktidar partisi büyük bir çoğunlukla, hükumeti kurma şansı elde edecek şekilde Cameron kazandı. Diğer muhalefet liderlerinin hepsi istifa etti. Buradan Demirtaş'a, Kılıçdaroğlu'na, Bahçeli'ye çağrıda bulunuyorum; eğer seçimi kaybedersek ki kaybetmemiz mümkün değil Allah'ın izniyle, ertesi gün bırakacağım, peki siz bırakmaya hazır mısınız koltuklarınızı? Bırakmazlar çünkü onlar o koltuklardan nemalanıyorlar. Bizim için koltuk her an terk edilecek bir dünyalık makamıdır.

"KİM SEÇİMİ KAYBEDERSE BIRAKSIN" 
 
Eğer bir an bile o koltuğa saplanıp kalırsak, bütün davamız, bütün dünyamız bize haram olur. İşte çağrım; kim seçimi kaybederse siyaseti bıraksın. Ama çıkıp 'biz bırakabiliriz' demiyorlar, çünkü kaybedeceklerini biliyorlar. Milletle beraber olmayan seçim kazanabilir mi, milletin inancına saygı duymayan seçim kazanabilir mi, millete hizmet götürmemiş olan seçim kazanabilir mi Allah aşkına? Onun için biz 13 yıllık geçmişimizde tek bir dert edindik, Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan iken onun liderliğinde AK Parti'nin tek bir derdi vardı; bu millete hizmet. Emaneti ben devraldım, tek bir derdim var sadece ve sadece bu milletin birliği, dirliği, huzuru istikbali."