BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.513,67
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan muhalefete dokunulmazlık mesajı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Güneydoğu'da yürütülen operasyonlar ve HDP'li vekillerin dokunulmazlık dosyaları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Kocaeli Gençlik Çalıştayı'nda gündeme dair son dakika açıklamalarda bulundu.

Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlar ve Meclis'teki HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı HDP'li vekillere ait dokunulmazlık dosyalarına değinen Başbakan Davutoğlu, "23 Temmuz'da bütün güvenlik birimlerine verdiğimiz talimat bugün de geçerlidir. Bu ülkenin şehirleri, ilçeleri, köyleri, ovaları, dağları, teröristlerden son santimetrekaresine kadar temizleninceye kadar mücadelemiz kararlı bir şekilde sürecek. Pervasızca teröre sözcülük yapanlar da adalet karşısına çıkarak, hesap verecek" dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Bu ülkenin şehirleri, ilçeleri, köyleri, ovaları, dağları teröristlerden son santimetresinden temizlene kadar mücadelemiz kararlıkla süreceğiz. AK Parti milletvekilleri yekvücut olarak 316 imzayla fezlekelerin yargıya intikalini sağlayacak düzenleme için teklif verdiler. Teröre destek verenleri ve diğerlerin fezlekelerine izin verilmesi yönünde 316 imza verildi. Dokunulmazlıkların siyasetin onuru için gerekli olduğuna inanıyoruz. Ancak siyasetin kirlenmesine kılıf olmasını kabul edemeyiz. Bu ayrıcalığı terör destekçisi için istismar edilmesine asla izin veremeyiz. Bu gerekçelerle dokunulmazlıklarla ilgili milletimizin beklediği adımı attık.

"MUHALEFETİN KORKUSU YOKSA HİÇ LAFI UZATMADAN..."

Bahaneleri boşa çıkarmak için bütün fezlekelere yargı önünü açtık. Onlar AK Parti korkar dediler, biz Allah ve milletten başka kimseye hesap vermeyiz. Allah'tan başka kimseden korkmayız. Onlar meydan okudu biz 'hodri meydan' dedik. Meclise verilen teklifin ardında bütün AK Partili milletvekillerinin firesiz imzası var. Muhalefetin korkusu yoksa hiç lafı uzatmadan bu teklife destek vermesi lazım.

"ONLAR HEP BİZİM ARKAMIZDAN GELECEK"

Önce teklife destek vermeyeceğini açıklayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu daha sonra destek verdi. Çünkü kaçacak delik kalmadı da ondan. Nereye kaçarlarsa sonlarına kadar takip eder hesabı sorarız. Halbuki birlikte teklif verelim dedik. Birlikte teklif veremediler. 316 yola çıkınca onlara da o yiğitlerin arkasına takılmak kaldı. Onlar hep bizim arkamızdan gelecek. Şimdi oylamalar esnasında bu tutumun gereğinin yapıp, yapmadıklarını göreceğiz. Muhalefet milletvekillerine sesleniyorum, gelin bu adımı atalım, teröre destek veren milletvekillerin dokunulmazlık zırhını kaldıralım, yargının yolunu açalım. Terör örgütü ve siyasi destekçileriyle kararlı bir mücadele yürütürken diğer taraftan yaraları sarmaya devam ediyoruz.