BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.430,02
HABER /  POLİTİKA

MİT TIR'larıyla ilgili kritik açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Ankara'daki seçim mitinginde, geçtiğimiz günlerde yeniden gündeme gelen MİT TIR'larıyla ilgili çok kritik açıklamalar yaptı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Ankara'daki seçim mitinginde, Cumhuriyet Gazetesi'nin haber yaptığı ve gündeme bomba gibi düşen 'MİT TIR'ları'yla ilgili haberine ilişkin kritik açıklamalar yaptı.

Davutoğlu, Cumhuriyet'in, MİT TIR'larının 'yardım değil silah taşıdığı'na yönelik iddialarla sunduğu haberini eleştiren Davutoğlu, "Suriye'ye yardım gidiyordu. O yardımlar Bayırbucak Türkmenlere gidiyordu, Esed'in katlettiği Türkmenlere. Bu yayını yapanlar, tam da seçime giderken kirli bir oyunun içindeler Türkiye'yi suçlu duruma düşürmek istiyorlar. Uluslararası toplum dediklerine yaranabilirler de Suriye halkına bunu anlatabilirler mi..." diye konuştu.

Davutoğlu, Cumhuriyeti ve Cumhuriyet'in haberinden yola çıkarak hükümetle ilgili eleştiri yapan Bahçeli'yi, şöyle eleştirdi:

"Bir gazete (Cumhuriyet) MİT TIR'larını haber yaptı. Bahçeli de bugün bunun eleştirmiş. Suriye'ye yardım gidiyordu. 

DAVUTOĞLU'NDAN BAHÇELİ'YE SERT ELEŞTİRİ: DEVLET SIRRINI AFİŞE ETMEK VATANA İHANETTİR

"Bahçeli'ye bir devlet dersi vereyim. Devlet sırrını afişe etmek vatan ihanettir bu bir casusluktur Siz her yerde Türkmenlere sahip çıkalım derken hükümet Suriye'ye sahip çıktığı için böyle oldu. Hiç çekinmeden bunu söylüyorum"

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Türkiye'nin her tarafına gidebilen tek parti AK Parti'dir. Türkiye'nin bütün illerine gidemeyenler Başkent'e hitap etmeyi hak etmiyorlar.

Seçkinci zihniyet bu ülkeyi biz yönetiyoruz diyor ancak milli irade artık yeter diyor. Milleti gerçek manada AK Parti iktidar yaptı, yasakları tek tek kaldırdık.

Bütün yasakları kaldırdık. Bir milletvekili aynen Tandoğan zihniyeti ile dönemin başbakanı çıktı başörtülü giremez dedi ve tempo tuttular dışarı dışarı diye. Bütün onurlu Türk kadınları el ele TBMM'ye girecek ve kimse dışarı diyemeyecek çünkü karşılarında elif gibi duran AK Parti var.

ahmet-davutoglu-mus.20150530164214.jpg 

"İKNA ODALARINI KURAN HANIM ŞİMDİ..."

İkna odalarını kuran hanım şimdi dışarda ama ikna oda mağduru kadınlar Meclis'te olacak Meclis'te.

3 bacmıza HDP'liler saldırdı, özgürlükçülerden ses çıkmadı. Saldıraya uğrayan 3 kardeşimize de geçmiş olsun diyoruz.

Muhalefet ve Paralel yapı bir araya gelse milli iradenin önüne geçemeyecekler.

"İMAN SAHİBİ KÜRT KARDEŞLERİME SESLENİYORUM"

Mescidi Aksa neresi deseniz bilmeyen bir adam olur mu? İman sahibi Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Oy isteyen HDP'ye nasıl oy vereceksiniz, Kudüs Yahudilerindir diyor. Böyle biri nasıl huzura çıkar.

Başı dik bir dünya istemedikleri için HDP'ye destek veriyor. CHP gider, MHP gider ama HDP gidemez Kudüs Yahudilerindir diyenleri Filistin'e sokmazlar.