BIST 9.716
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.430,69
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan Meclis'e Erdoğan tepkisi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yemin töreninde muhalefetin Erdoğan'a yönelik tavrının siyasi ahlaka sığmadığını söyledi.

Abone ol
TBMM'deki yemin töreninde muhalefetin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik tavrı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tepkisine neden oldu. Milletin yüzde 52 oy ile seçtiği Cumhurbaşkanı ve o makama her türlü saygının gösterilmesi gerektiğini ifade eden Davutoğlu, ayağa kalkılmamasının siyasi ahlaka sığmadığını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti iftarında yaptığı konuşmada TBMM'deki yemin törenini hatırlattı, muhalefetin Erdoğan'a yönelik tavrını eleştirdi. Milletin tercihlerine karşı saygısızlık yapılmaması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, "Milletin yüzde 52 ile oyla seçtiği Cumhurbaşkanı ve o Cumhurbaşkanlığı makamı her türlü saygının üstünde görülmelidir" diye konutu. Davutoğlu şunları söyledi;
 
"Çünkü o makamı bugün Sayın Recep Tayyip Erdoğan dolduruluyor olabilir yarın başka birisi, belki de eğer millet takdiri ederse bugün onu eleştirenler tarafından doldurulabilir. Dün, evvelsi gün, Cumhurbaşkanının Meclis’e gelmesiyle ayağa kalkmayan milletvekillerine buradan bunu söylüyorum; ben ve bundan sonra gelecek bütün AK Parti’liler  adına söz veriyorum, kim seçilmiş olursa olsun, milletin seçtiği Cumhurbaşkanı kim olursa olsun, bundan sonraki bütün AK Parti kadroları onu Meclis’te ayakta karşılayacaktır. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Kanaatlerimiz farklı olabilir.  Hatta birbirimize sert dil de kullanmış olabiliriz seçim psikolojisi içinde ama eğer devlet geleneği, millet ahlakı bir şeyi gerektiriyorsa, bunun uygulanmasında kimse tereddüt etmemelidir. Biz tutumlarımızı, kendi doğrularımızla değil de muhatap olduğumuz kişiye göre değiştirirsek bunun adı ahlak olmaz. Ahlak, kim olursa olsun herkese kendi içinde gelen doğrularla hitap etme, davranma ilkesine dayanır.”

 İşte Davutoğlu'nu kızdıran o görüntü;