BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,54
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan Mahsun Kırmızıgül'e yanıt

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisini merhametsizlik ve zalimlikle suçlayan Mahsun Kırmızıgül'e yanıt verdi.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu, Güneydoğu'daki operasyonları ağır bir dille eleştiren Kırmızıgül'e "Zulmümüze kimse şahit değil ama merhametimize herkes şahit." diye yanıt verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suudi Arabistan ziyaretinde gazetecilere konuştu.

Davutoğlu, sanatçı "Mahsun Kırmızıgül’ün Twitter mesajları tartışılıyor. Bunlara karşı ne söylemek istersiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

MERHAMETİMİZE DÜNYA ALEM ŞAHİTTİR

"Beni de hedef alan bazı ithamlarda bulunmuş. Bizim merhametimize dünya âlem şahittir. Zulmümüze kimse şahit değil ama merhametimize herkes şahit. Filistinli çocuklar da şahit, Arakanlı yetimler de şahit. Açlıktan ölen Somalili bebekler de şahit. Yasin Börü’nün annesi, babası da şahit. Doğu’da Güneydoğu’daki, teröre karşı mücadele eden gençler de şahit. Diyarbakırlı da şahit. Bizim merhametimize dünya âlem şahit. Bunun için ayrı bir şahide ihtiyacımız yok. Ama zulmümüzü hiçbir kimse hiçbir yerde görmedi bizim. Kimseye zulmetmedik. Kimseye zalimlik yapmadık. Ama zalimlere ne kadar dik durduğumuzu herkes bilir. Filistin’de nasıl dik durduğumuzu. Suriye’de ve diğer yerlerde...

BİZİM HAYAT GEÇMİŞİMİZE DE KANDİL'DEKİLERİN HAYAT GEÇMİŞİNE DE BAKSIN

Bugün Doğu ve Güneydoğu’da zulmeden PKK’dır. PKK’nın zulmünü görmeden devlete ve şahsen bana dönük zalim diyen bizim hayat geçmişimize de Kandil’dekilerin hayat geçmişine de bir baksın. Sonra kime zalim, kime merhametli diyeceklerini görsünler. Türk halkı bizi de onları da görür. Bizim elimizde hiçbir zaman kan olmadı. Hep dökülen gözyaşlarını silen el olduk. Dünyanın her yerinde de, Türkiye’de de."