BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.497,22
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan maden sahiplerine kötü haber!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, başta Karaman Ermenek maden faciası olmak üzere, son günlerde ard arda yaşanan ihmallerle ilgili sert bir yaptırım uygulanacağını açıkladı. İşte o yaptırım...

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Afyonkarahisar'daki istişare kampında, iş kazalarına değindi.

"GEREKİRSE KAPATILACAK"

Karaman Ermenek, Zonguldak ve Bartın Amasra'daki madenlerde yaşananların ardından, Davutoğlu, Başbakanlık bünyesinde işyerlerindeki ihmallerle ilgili doğrudan aranacak bir hat oluşturulacağını ve sorumlu davranmayan işyerinin gerekirse kapatılacağını açıkladı.

DAVUTOĞLUNUN AFYONKARAHİSAR'DAKİ İSTİŞARE KAMPI KONUŞMASI-TAM METİN 

İşte Davutoğlu'nun o konuşmasının "maden" facialarıyla ilgili kısmı:

"İŞVERENİN ÇAYINI BİLE İÇMESİ HARAM"


Bir denetim elemanının denetime gittiği yere işverenin çayını bile içmesi haramdır. Çünkü bana mesaj geldi. Denetim elemanı gidecek ve orada objektif olarak denetimlerini yapacak. 

Devletin alması gereken tedbirler var. Aldık. 6 saat kuralı geldiğinde 6 saati etkin kullanmak için maden işçilerine yerin altında yemek yedirme zorunluluğu getirmek demek değildir. Her türlü adli ve idari soruşturma yapılacak.

"İŞÇİNİN HAKKI İHLAL EDİLİRSE ŞİKAYET İÇİN DOĞRUDAN BİR HAT OLUŞTURULACAK. O İŞYERİ KAPATILACAK"

Bütün işçilerime seslenmek istiyorum. ‘Neden şikayet etmediniz’ dedim Ermenek’e gittiğimde. Şimdi yeni bir uygulama başlatmayı düşünüyoruz iş kazaları ile ilgili. Herhangi bir işyerinde işçinin hakkı ihlal edilmişse doğrudan şikayet edecekleri bir hat oluşturacağız. Anında o işyerini kapatırız.