BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.425,83
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan koalisyon çağrısı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin meclis başkan adayını yarın yapılacak MYK toplantısı sonrası açıklayacaklarını söyledi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Meclis başkanı adayını yarın yapılacak MYK toplantısı sonrası açıklayacaklarını söyledi. Koalisyon görüşmelerinde hiçbir muhalefet partisine ön yargıyla yaklaşmayacaklarını ve kimseye kapılarını kapatmadıklarını ifade eden Davutoğlu, muhalefet parti liderlerine samimiyet çağrısında bulundu.

Ahmet Davutoğlu, AK Parti milletvekilleriyle iftar programında bir araya geldi. İftar sonrası konuşan Başbakan Davutoğlu, özgürlüklerin kısıtlandığı çok ağır bir dönemde AK Parti kadrolarının göreve geldiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'yi kurduğunu ve onun önderliğinde bir araya gelen AK Parti kadrolarının millete umut haline geldiğini kaydeden Davutoğlu, AK Parti iktidarlarının önüne sürekli yeni mayınlar döşendiğini ifade etti. 

KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ
 
“Ümit ederim, TBMM’deki bu yüksek temsil ve şimdiki içine girdiğimiz koalisyon sürecindeki gösterilecek olgunluklar karşılıklı saygı içinde yapılacak müzakerelerle yeni bir çığır açarız” ifadesini kullanan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Evet, geçmişte koalisyonlar Türkiye için çok kötü örnekler oluşturdular. Başarılı koalisyon örneği yok gibi. Evet, seçim kampanyası sürecinde biz vatandaşlarımıza geçmiş koalisyon örneklerinin yaşanmaması için çağrıda bulunduk. Evet, ‘tek başına bu emaneti tekrar verin’ dedik ama milli irade ‘siz koalisyon olacaksınız’ demişse biz bu milli iradeyi tartışmayız. Millete saygısızlık yapmayız. Millete olan saygımızın gereği olarak, görevi aldığımızda diğer muhalefet liderlerine saygı içinde gideceğiz, görüşlerimizi ifade edeceğiz. Görüşlerini saygıyla dinleyeceğiz. Ön yargılı olmayan, kırmızı çizgilerle bir takım şartlar dayatmayan her türlü görüşe açık olacağız ve inşallah aynı muameleyi muhataplarımızdan görürüz ve milletimizin beklediği uzlaşma kültürünü hep beraber hayata geçiririz. Bundan sonraki dönemde Anayasa’nın öngördüğü 45 gün dolana kadar gece gündüz çalışacağız. Samimiyetle çalışacağız,. Bu konuda kurullar oluşturduk, komisyonlar oluşturduk. En detaylı şekilde kendi ilkelerimizle başka muhtemel koalisyon ortaklarımızın ilkelerini ve yaklaşımlarını karşılaştırdık, değişik komisyonlarda. Bir hazırlık içinde bu çalışmayı sürdüreceğiz.”
 
"DAYATMALARI KABUL ETMEYİZ"
 
Millet iradesine sahip çıkma konusunda kararlılıklarının da açık ve net olduğuna vurgu yapan Davutoğlu, "Ne ‘en büyük partiyiz’ diyerek herhangi birine dayatmada bulunuruz ama 258 kişilik, 258 kahramanın bulunduğu bir Mecliste de hiçbir dayatmayı kabul etmeyiz. Açık yüreklilikle her şeyi konuşuruz ama birisi bu açık yüreklilik karşısında nefret diliyle konuşursa ona da hak ettiği cevabı veririz. Nefret diliyle değil muhabbet diliyle hak ettiği cevabı veririz. İnşallah önümüzdeki günlerde, bu anlamda güzel örneklerin sergilendiği ve güzel ve karşılıklı anlayışa dayanan saygının inşa edildiği bir dönem olur" dedi.