BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan koalisyon açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Darülaceze'de katıldığı iftar öncesi konuştu. Davutoğlu, koalisyon için iyi niyet ve ciddiyet istedi.

Abone ol
Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmelerinde kimseye kapılarını kapatmadıklarını söyledi. Kendisinin söylemediği hiçbir görüşün AK Parti'nin görüşü sayılmayacağını ifade eden Davutoğlu, hükümet görüşmelerine iyi niyet ve ciddiyetle yaklaşılması gerektiğini kaydetti.

Ahmet Davutoğlu, Darülaceze'de katılacağı iftar yemeği öncesinde açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, koalisyon konusunda kimseye kapılarını kapatmadıklarını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu şöyle konuştu:
 
"Biz resmi görev tevdi edildiği zaman kapımız istişarelerimiz herkese açıktır. Bütün genel başkanlarla tam bir açık yüreklilikle konuşacağım. Bunun dışında çıkan tüm haberler yorumdur. Benim zikretmediğim hiçbir görüş Ak Parti'nin görüşü sayılmaz.

ÖNCE İSTİŞARE SONRA SEÇİM
 
Tutumumuz çok açıktır. Çarşamba ve Perşembe günü 5 gruplar halinde iştişare toplantıları yapacağım. Sonrasında meclis başkanlığı seçilecek. Sonrasında Cumhurbaşkanı görevi teslim edecek. Herkesin o gün geldiğinde görüşümeler başladığında iyi niyet ve ciddiyetle yaklaşmasını temenni ediyorum.

"KAPILARI KAPATMADIK" 
 
Bizim yaklaşımımız açıktır. Kimseye kapıyı kapatmadık.  Kararı verecek olan ilgili kurullarımızdır. Bizzat ben bu konudaki açıklamaları yaparım. Bundan sonra da görevşi alır almaz ülkenin geleceği açısından genel başkanlarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeleri sürdüreceğim."