BIST 9.095
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,90
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na flaş MİT yanıtı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Erzincan'da AK Parti Merkez İlçe Kongresi'nde konuştu.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu Erzincan Merkez İlçe 5. Olağan Kongresi'nde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'MİT, CHP'yi dinliyor' iddialarına yanıt verdi.

Başbakan Davutoğlu "Allah aşkına MİT'in başka işi gücü yok mu? Zaten siz bölünmüşsünüz. Kendi beceriksizliğinin, acemiliğinin faturasını başkalarına kesmeye çalışma" dedi.


BAŞBAKAN DAVUTOĞLU ERZİNCAN'DA 

Geçen sene mayıs ayında Türk ekonomisi zirve dönemini yaşamıştı. IMF'e borcumuzu ödemiştik. Faizler %5'e inmişti. Gezi, 17 ve 25 Aralık operasyonları ile bu durumu provoke etmeye çalıştılar. Ancak biz durumu çok iyi idare ettik. Türkiye bundan etkilenmedi.

Kabine değişti ancak hiçbir arkadaşımız bundan etkilenmedi AK Parti yoluna tüm neferleriyle devam etti. CHP 10 Ağustos'ta 'Çatı Aday' darbesinden sonra çöktü. Liderlik sipariş üzere, davet üzere olmaz. Liderlik Anadolu'nun Trakya'nın bağrından çıkar. CHP olağanüstü kongreye gitti. AK Parti'de gitti bizim kongremiz şenlik içinde geçti ancak CHP kongresinde sesler yükseldi, parçalanmalar oldu. İhtilaflar yaşandı bir kısmı ulusalcı bir kısmı yenilikçi diye bir yol tutturdu.

davutoğlu.jpg

MİT'TEN MEDET UMMA

'Mescid açacağız' dediler parti ikiye bölündü. Mescit karşıtları ve mescit yanlıları diye. Böyle bir ayrışma olabilir mi? Kılıçdaroğlu'nun kulağına birileri bir şeyler fısıldadı 3 - 4 gündür tutturmuş, 'MİT CHP'yi bölmek için faaliyet gösteriyor'. Allah aşkına MİT'in başka işi gücü yok mu? Zaten siz bölünmüşsünüz. Kendi beceriksizliğinin, acemiliğinin faturasını başkalarına kesmeye çalışma. CHP'nin kurtuluşu için MİT'ten medet umma.

Bu, 7 Şubat 2012'de MİT'e yapılmaya çalışılan komplonun devamı mahiyetindedir. Kılıçdaroğlu'nun kulağına bunu fısıldayanlar, 7 Şubat komplosunu MİT'e yapan çevrelerle aynı çevrelerdir. Devlet kurumlarının tahrip edilmesine izin vermeyiz.

1.20141123113925.jpg

"BAHÇELİ'Yİ TAKTİR ETMİŞTİM..."

Kobani eylemlerinde Devlet Bahçeli'nin davranışlarını takdir etmiştim. Ancak Dersim konusunda bu tutumunu kaybetti. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' sözü çerçevesinde; eğer bir devlet vatandaşına hukuk dışı davranmışsa bunun için özür dilemelidir. Bir baba önce beni idam edin sonra oğlumu diye yalvarıyorsa onun acısını bana göstermeyin diye yalvarıyorsa sırf ona işkence etmek için önce oğlunu asıyorsan biz buna karşıyız.

Milleti devletle buluşturma yeni bir aidiyet bağı kurmaya kararlıyız. Gün barış, muhabbet, çözüm günüdür. CHP' ve MHP bu durumları takınırken HDP vandallığa zemin olacak çağrılarda bulundu. Kamu düzeni ile çözüm süreci birbirine alternatif değildir. Biz kamu düzenini korumaya bütün vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermeye kararlıyız.