BIST 9.139
DOLAR 32,36
EURO 35,01
ALTIN 2.324,61
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan İsrail'e bir şok daha!..

BM Genel Kurul toplantıları için New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan İsrail'e protesto

Abone ol

Önce Başbakan Erdoğan, Davos'ta 'one minute' dedi. İsrail'le diplomatik ilişkilerin kesilmesi ardından ise Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış bir toplantıda İsrailli protesto etti.

Protestonun son ismi ise Ahmet Davutoğlu oldu.

New York'taki Terörizmle Uluslararası Mücadele Sempozyumu'na katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "alçak koltuk" krizinin mimarı olarak bilinen İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon konuşmaya başlayınca salonu terk etti.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un öncülüğünde düzenlenen Terörizmle Uluslararası Mücadele Sempozyumu'nda bir konuşma yaptı.

Davutoğlu, sempozyumda konuşma sırası İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon'a gelince ise salonu terk etti.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu sempozyumdaki konuşmasında ise terör tehdidinin her yerde bulunduğuna işaret ederek, dünyanın her yerinde neredeyse her gün terör saldırılarının yaşandığını, Türkiye'nin de PKK terörüyle karşı karşıya olduğunu, pek çok insanının terör saldırılarında öldüğünü belirtti.

TERÖRİZMİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ

Davutoğlu konuşmasında şunları söyledi:

"Türkiye olarak terörizmin her türlüsüne karşı kararlı bir tutum takınmaya devam edeceğiz ve halkımızı bu tür alçakça saldırılara karşı koruyacağız. Bunu son derece kararlı bir şekilde yapacağız, bunu yaparken de hareketlerimiz demokratik prensiplere ve hukukun üstünlüğüne tamamen uygun olacak. Gerekli güvenlik tedbirlerini uygularken konunun sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik boyutlarıyla da ilgilenmeye devam edeceğiz."

Davutoğlu, Türkiye'nin, BM kurumlarının ve bölgesel kurumlarının kapasite geliştirme çabalarını aktif şekilde desteklediğini sözlerine ekledi.