BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.429,78
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan IŞİD sorusuna ilginç cevap

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD ile mücadele konusunda hükümete yönelik eleştirilere cevap verdi. Davutoğlu, PKK'ya operasyon yapılmadan IŞİD'e yönelik mücadelenin başlatıldığını söyledi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, temsil ettikleri İslam'ın IŞİD'in tam karşıtı olduğunu söyledi. Türkiye'nin PKK'dan önce IŞİD'e yönelik operasyon başlatıldığını ifade eden Davutoğlu, 1 Kasım sonrası gelir testiyle ilgili borçları sıfırlayacaklarını kaydetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Üsküdar'da öğrencilerin sorularını yanıtladı. Bir öğrencinin, muhalefetin IŞİD eleştirilerini sorması üzerine Davutoğlu şu cevabı verdi:

"Şimdi bana bakın yüzüme gözüme bende IŞİD’i destekleyecek yüz var mı? Bizim temsil ettiğimiz İslam IŞİD’in tam karşıtı. IŞİD’i yok edecek İslam odur. PKK’ya operasyonlar başlamadan IŞİD’e operasyonlar başlattık.

Sabahları erken çalan telefon beni tedirgin eder. Daha gece uykumun bölünmediği hiçbir gün yaşamadım. Genelde içişleri bakanlığından aradıklarında o anda insanın zihnine bir şüphe düşer. Bu sabah içişleri bakanımız aradığında, Diyarbakır’da yapılan operasyon sırasında kapıyı açmak için yüklenildiğinde oraya yerleştirilen bombalarla iki şehit verdik. Bu kadar yoğun mücadele veriyoruz ama hala benzer suçlamalar yönlendiriliyor."

SORU: Dün hayatını kaybeden bir genç kız var. İstanbul’da bir polis operasyonu sırasında… Sorular ve tepkiler var. Ve yeni seçim beyannamenizde engelli vatandaşlar için ne gibi yenilikler var?

"Bu genç kızımız ile ilgili diğer olaylarda olduğu gibi araştırmalar yapılıyor. Yanlış bir uygulama varsa peşi bırakılmaz ve gereği yapılır.

Şu anda da bize en muhalif olan kim ise gençlik olarak onları dinlemeye hem hazırız, hem konuşmaya hazırız. Ama teröristler eğer gençleri istismar ediyorlarsa onların önünü kesmek lazım. Çünkü biz o tür çatışmalardan çok çekmiş bir nesiliz."

SORU: Gezi olaylarında sokaklarda genelde gençler vardı. Bu konudaki değerlendirmenizi merak ediyorum.

"O günlerde şunu söylemiştim, Gezi olaylarına katılan öğrencilerle bir sohbet etmek isterdim. Hiçbirine terörist diye bakmadık. Kesinlikle hiçbir gence potansiyel suçlu diye bakmadım. Üniversitede öğrencim olanlar hatırlarlar, farklı ideolojilerden olurdu. Farklı düşünmek, özgün düşünmenin de başlangıcıdır.

Gezi olaylarındaki hassasiyet şuydu, ordaki gençlerin hissiyatlarını belli kesimler istismar etmeye çalıştı. Bize en muhalif olan kim ise, onları dinlemeye hazırız. Önemli olan bütün kesimlerden gençlerin bir araya gelip konuşabilmesi."

'1 KASIM'DAN SONRA İLK İŞİMİZ GELİR TESTİ BORÇLARINI SİLMEK'

Davutoğlu bir grup üniversite öğrencisiyle buluşmasında genel sağlık sigortası beyannamesine getirilen muafiyetin ardından gelir testi yapılamamasından dolayı biriken borçlar için, "Borç sıkıntısı içinde strese girmeyin. 1 Kasım'dan sonra ilk işimiz, bütün o borçları silmek olacak. Sistem daha sonra oturacak. Okulu bitirince iki yıl içinde de müddet vereceğiz. İş güç sahibi olur, ondan sonra da ödersiniz" dedi.