BIST 9.668
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.495,85
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan HDP'ye veryansın!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim güvenliğiyle ilgili gereken tedbirlerin alındığını söyledi.

Abone ol
Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim güvenliği konusunda gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi. 7 Haziran seçim sonuçlarına herkesin tahammül etmesi gerektiğini, huzuru bozacak bir eyleme izin vermeyeceklerini kaydeden Davutoğlu, HDP'de asıl kararın Kandil'e ait olduğunu, Demirtaş'ın da ortada demokrasi oyunu oynadığını iddia etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kanal7-Ülke TV ortak yayınında Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet ve Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün sorularını cevaplandırıyor. Demirtaş'ın 6-7 Ekim olaylarıyla ilgili yalan söylediğini söyleyen Davutoğlu, 1 Ekim'de kendisiyle telefonla konuştuğunu kaydetti. O telefon konuşmasında Meclis'te görüşülecek olan tezkereye destek istediğini ifade eden Davutoğlu, HDP'nin tezkereye destek vermediğini söyledi. Davutoğlu şöyle konuştu;

"Gece yarısı olayları tırmandırmış ve o tweeti atmış. Daha önce Halep'teki Suriyeliler'i korumak istediğimizde bize hain diyeceksiniz Kobani için de bu kez silah verilmesini isteyeceksiniz. Türkmenler'e gidecek yardımı uluslararası mahkemeye gidecek kadar ciddi bir olay olarak gören Demirtaş, o dönemde de Türkiye'nin Kobani'ye silah yardımı yapmasını istemişti.

Söylediğim şey şudur: Siz önce sokakları terkedeceksiniz. Ondan sonra biz Kobani konusunu değerlendireceğimizi ilettik. Türkiye'nin içindeki düzen bizimle ilgilidir. Suriye'deki bir olayı bize karşı kullanamassınız. Buna müsaade vermeyiz!

"İNSANIN YÜZÜNE TÜKÜRÜRLER"

Suriyeliler ile Türkmenler'in hamisi biziz. MHP'de aynı iki yüzlülük içerisinde. Biz diyor, iktidara gelirsek Suriye rejimi ile konuşarak çözüm bulacağız. Bu insanların elinde kaç Türkmen kanı var biliyor musunuz? İnsanın yüzüne tükürürler açık söylüyorum, yüzüne tükürürler. Bu kadar Türkmen kardeşimizi katletmiş bir irade var ortada bunla ne konuşacaksınız.

"TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYİZ"

Kürt halkına döneceksin, hükümeti şikayet edeceksin sonra da hükümete kalkıp, şöyle olursa böyle olacaksınız diyeceksiniz. Kusura bakmayın biz tehditlere boyun eğmeyiz.

Kime zenci muamelesi yapmışız. Türkiye'ye sığınan Kürtler kimdir biliyor musunuz? Oradaki örgüte yakın bazı örgütlerin baskısı altından kaçmışlardır. Barzani'ye yakan tüm Kürtler'e kovmuşlardır. Bunu yapanlar PYD'dir. 

Suriye rejimi ile işbirliği yapacaksınız, sonra da şantaj yaparak şöyle olmassa biz sokaklara ineceğiz diyeceksiniz. Esas mesele budur. Demirtaş bir daha görüşmek isterse dikkatli olması gerekiyor. Görüşmek isterse doğruyu söylemesi gerekiyor.

"MUHALEFETİN ŞANSI YOK" 
 
Bu seçimi de kaybedersek bir daha AK Parti'yi durdurma şansımız yok diye düşünüyorlar. AK Parti bir 4 yıl daha başarı grafiğini sürdürürse bir daha şansımız yok diyorlar. Projeler yapan, eser yapan, ülkeyi kalkındıran bizi durdurmak için planlar yapıldı. Gezi eylemleriyle başlattılar. Biz 12 yıllık birikimin devamı için yığınak yapıyoruz.
 
"HDP'DE ASIL KARARI KANDİL VERİYOR"
 
Zaman ve Cumhuriyet HDP'yi savunuyor. Demirtaş ortada demokrasi oyunu oynuyor. Kararı ise Kandil veriyor. Asıl mesajı Cemil Bayık ile Murat Karayılan veriyor. HDP'ye verilen oy Kandil'e ve PKK'ya verilen oydur.
 
BAHÇELİ VE DEMİRTAŞ ELEŞTİRİSİ
 
Bahçeli'nin zihninde Türkiye bölünmüş. Gittiği mitingde neler söyleyeceğini bilemiyor. Demirtaş aklında bölmüş. Ne diyeceğini bilmiyor. Kandil ne der diye korkuyor. Eli ve zihni titreyen kişilerden bu ülkeye hayır gelmez. Bizim gibi Türkiye'nin her yerine ayakları basmıyor.

SEÇİM GÜVENLİĞİ VE TEHDİT
 
Biz her yere gidiyoruz. Ben onların toplamı kadar miting yaptım. Bunlardan biri bir vatandaşımıza dokunursa kılına zarar gelirse her türlü kararı almaktan çekinmeyiz. Bunları özellikle Demirtaş ve Kandil bilsin.

Muhalefetin şu anda teklif ettiği hiçbir ekonomik model yok! Muhalefetin şu anda ekonomik anlamda söylediği tek şey, AK Parti'nin oluşturdukları birikimi nasıl harcayacaklarını düşünüyorlar. Dedikleri şu Merkez Bankası'ndaki kaynakları harcarım ve benden sonrası tufan demektedir. İnanın 4 dakika versen, dağıtır bunların hepsini.

Herhangi bir yenilik yok seçim bildirgelerinde. Bizdeki tek maddeyi aldı Kılıçdaroğlu, lojistiği kullandı bi yerde. Bize alternatif gösterilecek hiçbir yapı yok."

SEÇİM VAATLERİ

8 Haziran'da emeklilerin durumunu ele alacağız. Diyarbakır'da söylediğim bir şey var. Seçim olmasa da yapılması gereken şeyi yaparız. 11 milyon emeklimiz var ve ihtiyaçların karşılanması için bu konuyu ele alacağız.

Taşeron işçilere, normal işlerin tüm hakları verildi. Bir karar daha aldık. Bakanlar Kurulu tüm sendikalara yazdı ve tüm bilgileri bize vereceksiniz. Kimler nasıl bir işte çalışıyor. Mesala karayollarında çalışanlar asıl işte çalışıyor. Karayolları'nda çalışan taşeronlara bu konuda gerekli düzenlemeleri getirdik.

TAŞERON SORUNU ÇÖZÜLECEK

Kimse işini kaybetmeyecek. Bir tek  dahi özel güvenlik işini kaybetmeyecek. Bu arada Kılıçdaroğlu'nun samimiyetsizliğine bakın. Bırak onu hodri meydan, meseleyi sen burada çöz. Sarıyer Belediyesi'nde taşeron işçiler var, buyrun kadroya alın.

"MAZOTLA KANDIRACAĞINI MI SANIYOR?"

2002 yılındaki tarımsal destekleri kim kesti. O kesintileri Kemal Derviş yaptı. Bir tek çiftçimize bir tek borcumuz yok. Çay alımları için fiyat harcadık, enflasyonun çok üstünde. Çiftçilerimizin mazotla ilgili yaptığı şeyle kandıracağını mı sanıyor. Üretim maliyetinin altında mazot satacak. Kim yapar bunu. Biz şu ara kadar 5 katrilyon mazot desteği vermişiz.