BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan HDP'ye sert Rusya çıkışı

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Davutoğlu, Rusya'ya gidecek olan HDP'liler ve Güneydoğu'da yapılan operasyonlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Meclis Toplantısı'nda son dakika açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, Ankara Keçiören'de yangında iş yerini kaybetmiş esnafın zararının karşılanacağını, dükkan başına 30 bin TL yardımda bulunulacağını açıkladı. Davutoğlu ayrıca sigorta ve vergi borçlarının da erteleneceği müjdesini verdi.

"OPERASYON BÖLGELERİNDEKİ ESNAFA DESTEK VERİLECEK"

Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar hakkında konuşan Davutoğlu, "Sur başta olmak üzere ilçe merkezlerinde ticaret yapan esnaf kardeşlerimizin kayıpları giderilecek ve kardeşlerimize destek olacağız. Bayrağımızın dalgalandığı hiçbir yerde insanlarımızı evsiz yurtsuz ve okulsuz bırakmayacağız. Terör mağduru esnafın vergi ve sigorta ödemelerini 31 Ağustos 2016'a kadar erteledik. Öğrencilerimizin geleceğini karartmak isteyen kim olursa olsun karşılarında biz olacağız ve ne tedbir gerekiyorsa alacağız" dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Bir daha hiçbir el kalkmasın diye önlem aldık almaya da devam edeceğiz. Barzani'yle dostane ilişkileri ileriye götürecek adımları attık .2016 eylem planını sizlerle paylaştık. AK Parti söz verdi mi sözünü tutar. Sözümüz senettir diyerek işbaşı yaptık. Lisans öğrencilerinin 330 lira olan burslarını yılbaşında 400 lira yapma kararı aldık, öğrencilerimize hayırlı olsun. Gençlerde evliliğin teşvik edilmesi için çeyiz hesabını açtık. Gençlere yönelik vaatlerimiz yerine geliyor. AK Parti'nin vaadi mutlaka gerçekleştirilecek bir vaattir.

"AVRUPA'NIN GELECEĞİ BİZ OLMADAN TAYİN EDİLEMEZ"

AB süreci yeniden olumlu bir ivme kazandı. 17. faslı açtık önümüzdeki dönemde de 5 kritik faslın açılması içinde çalışmamız sürdürülüyor. AB'nin evrensel değerleri bizim de değerlerimizdir .Türkiye Avrupa kıtasının bir parçasıdır ve Avrupa'nın geleceği biz olmadan tayin edilemez ve yazılamaz.

"GERÇEKTEN ÜZÜLÜYORUM"

Geride bıraktığımız haftada aldığı ödülle bizi yüreklendiren Aziz Sancar'la kısa bi sohbet yaptım. Bilim adamı olmak tarihe mekana karşı sorumluluk içinde olmak demektir. Aziz Sancar örnek bir tavır sergilemiştir. Aynı zihniyet Ara Güler'e karşı da sergilendi. Cumhurbaşkanı'nın fotoğrafını çekti diye adeta linç edildi. Bu nasıl tahammülsüzlüktür. Gerçekten üzülüyorum. Bu insanlar içlerindeki bu sevgisizliği nasıl tavır haline dönüştürdüler hayret içindeyim. İnşallah bu sevgisizlik ilerde muhabbete döner.

"SİYASİ İSTİKRAR CİDDİ KATKI SAĞLADI"

Ekim ayında sanayi üretimi önceki yıla göre yüzde 4,6 oranında önemli bir artış gösterdi. 2005 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Siyasi istikrarın sanayi üretimine ciddi katkı sağlayacağını görüyoruz.  Açılan şirkerlerin sayısı bir önceki yıla göre arttık kapanan şirket sayısı ise önemli düzeyde azaldı.

"DİĞER PARTİLER İÇ ÇEKİŞME HALİNDE"

AK Parti Türkiye siyasetinin içindeyken kimse kaos kriz beklentisi içinde olmasın, biz buna izin vermedik vermeyiz. 7 Haziran sonrası Türkiye'de kaos ve kriz hayalleri kuranlara AK Parti siyaset yaptıkça biran dahi yönetim boşluğuna izin vermeyeceğiz demiştik.

Ocak ayı içinde kalıcı bütçeyi inşallah yapacağız. Bütçe açıkları dönemi geride kaldı. Bütçe dengesi konusunda hiçbir zaaf göstermeyeceğiz. AK Parti kendisi ve millet için planladığı her şeyi vakti geldiğinde yapıyor. Diğer partiler ise iç çekişme içine girmiştir.

"SİYASİ AHLAKA AYKIRI BİR DAVRANIŞLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

AK Parti siyasetinin asli taşıyıcı unsuru  gençlerdir. Dava ve fikir sahibi gençlerle birlikte yürüyeceğiz. Gençlik bizim gelecek davamızdır. Muhalefet partileriyle diyalog içinde olmaya çalışıyoruz ama ne yazıkki benzer bir tavrı onlardan göremiyoruz.

Kapımız ülkesinin menfaatini gözeten herkese siyasi ne görüşü ne olursa olsun açıktır. Davamız bütün insanların hukukunun korunma davasıdır. Muhalefet kanadında siyasi ahlaka aykırı bir davranışla karşı karşıyayız. Fırsatını yakaladığı her ortamda halkın zihnini bulandırmaya çalışanlar var.

"MEHMETÇİK'İN ÖNCELİKLİ VAZİFESİ KUTSALLARI KORUMAKTIR"

Terörün destek verenlerin yalanları, iftiraları da bitmek bilmiyor. Mehmetçik'in birinci ve öncelikli vazifesi kutsal mekanlarımızı korumaktır. Adını Hz.Peygamberden alan ordunun neferleri camileri bombalayabilir mi?

"TÜRKİYE'YLE KİMİN DERDİ VARSA ONLA İŞBİRLİĞİ YAPIYORLAR"

Bunların Eşbaşkanları neden böyle bir zamanda Rusya'ya gidiyor?  Bunlar milletle hareket etmektense Türkiye ile kimin derdi varsa onlarla işbirliği yapıyorlar. Neden 2 ay önce gitmediler de hava sahasını ihlal ettikleri için kriz yaşadığımız böyle bir dönemde gidiyorlar.

"VALİLİKLER HALKLA TEMASTA OLACAK"

Biz sadece milletle dost olduk milletin bağrından çıktık onlarla birlikte adım atacağız. Kardeşliğimizin tesisi için kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz. Halkımız terörün baskısına boyun eğmiyor. Dirayetli duruşundan taviz vermiyor. Terörle mücadelede halkımız yanımızda. Hiçbir vatandaşımızı terörün kucağına insafsızlığına bırakmayacağız. Vatandaş ile teröristi net olarak birbirinden ayıran dikkat ile hareket ediyoruz. Terör hayata düşmandır devlette hayatı korumakla sorumludur. Terörden zarar gören vatandaşlarımızın zararlarını karşılayacağız. Bu güçteyiz. Bu ülkede kimse sahipsiz değildir terörden dolayı evini barkını terkeden vatandaşlarımızla valilikler temasta olacak.

"ILIMLI MUHALEFETE VE SİVİLLERE SALDIRI OLDU"

Rusya'nın son zamanlarında yaptığı 4198 sortiden birçoğu ılımlı muhalafete ve hatta sivillere yönelik olmuştur. DAEŞ'e karşı mücadele uluslarası komisyonun parçasıyız. Kim Suriye halkını bombalarsa onun karşısındayız ve karşısında olacağız. Suriye topraları Rusya'nın emperyal planının parçası değildir olmayacaktır. DAEŞ ile mücadele halindeki muhaliflerin Rus uçakları tarafından hedef alındığına şahit olduk. Rusya'nın alana girmesiyle sivil ölümlerinde de mülteci akınlarında da ciddi artış yaşandı.

"ÇÖZÜM MEŞRU BİR HÜKÜMETTİR"

Uluslararası toplum Rusya konusunda acil harekete geçmelidir. Suriye'deki krizin çözümü ancak Esad'ın yerini meşru hükümete bırakmasıyla mümkündür. Desteğimiz Musul kurtarılıncaya kadar devam edecektir.

"İSRAİL'E ÖZÜR DİLETEN İLK ÜLKE ONURUNU YAŞADIK"

Irak'ta bulunan tüm askerlerimiz Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı ölçüsünde faaliyet göstermektedir. Türkiye Cumhuriyeti böyle bir olay için İsrail'e özür dileten ilk devlet olma onurunu yaşadı. İsrail ile ilişkiler konusundaki spekülasyonlar ciddiye alınmamalıdır. Hiçbir mazlumu kaderine terk etmedik terk etmeyeceğiz.

"GAZZE HALKI ÖZGÜRLÜĞÜNÜ HİSSEDENE KADAR YANINDAYIZ"

Özgür Filistin devleti kuruluncaya kadar halkına verdiğimiz desteği sürdürmeye devam edeceğiz. Gözyaşları dinene kadar Gazze'nin yanında olmaya devam edeceğiz.

Biz gece rüyalarımızda bile Gazze'yi Filistin'i Kudüs'ü unutmayız. Kimse bize Filistin dersi veremez. Gazze için doğru olan bizim içinde doğrudur. Filistin için yanlış olan bizim içinde yanlıştır. Bütün derdimiz amacımız  Filistinli kardeşlerimizin derdine deva olmaktır.