BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,10
ALTIN 2.310,71
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu'ndan HDP'ye sert Diyanet cevabı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Bitlis mitinginde konuştu. Davutoğlu, HDP'nin Alevileri memnun etmek için Diyanet'i kullandığını belirtti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Bitlis mitinginde konuştu.

Davutoğlu, HDP'nin "Zorunlu din dersleri ve Diyanet İşleri'nin kaldırılacağına" yönelik açıklaması hakkında "HDP alevi vatandaşlarımızı memnun edebilmek için Diyanet'le ilgili vaatlerde bulunuyorlar. Biz ise 78 milyon kardeşimizi bir ve beraber kılmak için yola çıktık" dedi. Davutoğlu, Kars mitinginde olduğu gibi Bitlis mitinginde de CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu yuhalatmadı.

aa_picture_20150508_5267351_web.jpg

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Selam olsun, selam olsun, selam olsun. Bitlis'in her köşesine selam olsun.

Biz 7 Haziran'a yürürken Türkiye'nin heyerini dolaşıyoruz. 22. mitingimizi de burada yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bitlis'in her taşında bir ilim,irfan, adap ve haya dersi vardır. Biraz önce kanaat önderleri ile buluştuğumuzda öyle bir söz söylediki; 'Eskiden bizi karakola çağırırlardı, şimdi bizi Başbakan çağırıyor' işte aradaki fark bu. Biz Bitlis'e gelir, dua isteriz. Yanımızda mısın Bitlis?

"CHP VE HDP İKİZ KARDEŞ HALİNE GELDİ

Bizim tarihimiz belli, referans noktamız belli. Ancak Türkiye'de öyle yanlış işler yapıldı ki, bu milletin aziz fertleri değişik etnik ve mezheplerin içine sokulmak istendi. Milletin arasında nifak tohumları ekmeye çalışanlar var. Bakın CHP ve HDP ikiz kardeş haline geldi. İkisi birden Diyanet'e ve imam hatipe karşı çıkıyor. CHP döneminde tek parti döneminde bu toprakların öz evlatlarının dilleri,kültürleri yok sayıldı. 12 Eylül'de bu takip edildi. Biz bunların hepsini tarihin çöplüğüne attık.

"HDP, ALEVİLERE DİYANET İLE İLGİLİ VAATLERDE BULUNUYOR"

HDP, alevi vatandaşlarımızı memnun edebilmek için Diyanet'le ilgili vaatlerde bulunuyorlar. Biz ise 78 milyon kardeşimizi bir ve beraber kılmak için yola çıktık. Bizim için heryerde her zaman insan onuru esastır. Bir taraftan Türkiye'de o tarihi bağları koparmaya çalışırken bu zihniyet, diğer taraftan da eşbaşkan sistemiyle AK Parti'yi zayıflatmaya çalışıyor. Biz AK Parti iktidarları 2002'den bu yana bütün bu tuzaklara karşı meydan okuduk. Olağanüstü hali kaldırdık. Kürtçe harfleri yasaklayan bir anlayış vardı, hepsini kaldırdık.

"HİÇBİR VATANDAŞIMIZA AYRIMCILIK YAPMAYIZ"

Hiçbir vatandaşımıza ayrımcılık yapmayız, yapılmasına da izin vermeyiz. Başörtüsü yasağını kim kaldırdı, özgürlükleri kim getirdi? Türkiye'de özgürlüklerin, demokrasinin tek adresi AK Parti'dir. Türkiye'nin bütününde aziz vatandaşlarımızla buluşabilen tek parti AK Parti'dir. CHP ve HDP ruh ikizi olmuştur. Artık onlara "CHDP" diyebiliriz. 'Allah Kürtçe biliyor mu' diye bir soru sorulabilir mi? Tek parti döneminde Allah Türkçe bilmiyor mu diyen ile, Allah Kürtçe bilmiyor mu diyen aynı zihniyettir.

"YA SEN BURAYA GELSEN NE OLUR?"

Ne diyor Kılıçdaroğlu " Biz Bitlis'e gelmedik. O yüzden bize oy vermediniz? Ya sen buraya gelsen ne olur? Sen Bitlis'in, Türkiye'nin ruhunu anlaman. Sen ruhunu örfünün ahlakını anlayacaksın.