BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.437,87
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan HDP'ye musluk eleştirisi!

Başbakan Davutoğlu Kars'ta halka hitap etti. Kan akan musluk afişlerini eleştiren Davutoğlu, HDP'nin Diyadin'de halkı tehdit ettiğini iddia etti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin Kars mitinginde halka seslendi. CHP ve HDP'nin seçim için el ele verdiğini belirten Davutoğlu, 7 Haziran genel seçimlerinde Kars'ta 3'te 3 yapacaklarını söyledi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

"7 HAZİRAN'DA MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK DİYECEĞİZ"

Doktora tezimi Kars’ta yaptım. Bu topraklardaki feyz başka. Kars’ın yüreğimizde ayrı yeri var. İlk şeref madalyası Kars şehrine verilmiştir. Kars milli birliğimizin, beraberliğimizin sembol şehridir. Sarıkamış şehitleri dedim. İşgal dönemlerini bilirsiniz. Hiçbir toplum Karslılardan daha çok milli beraberliği, milli onuru anlayamaz. Biz Sarıkamış'ın, Çanakkale'nin ruhunu taşıyoruz. 7 Haziran'da bir kez daha milli birlik ve beraberlik diyeceğiz. Ayrımcılık yapanlara karşı bu millet tek yürektir diyeceğiz. Ak Parti'ye 3 de 3 Kars hediyesi verecek miyiz? Biz bu birliği beraberliği Kafkasya'da sürdüreceğiz.

"ÇÖZÜM SÜRECİ BUDUR"

Tarihi yeniden yazmaya var mısınız? Kars'ı bir ayağı ile Hazar'ı bir ayağı ile Karadeniz'e, bir ayağı ile Mezopotamya'ya, bir ayağı ile Akdeniz'e bağlamaya var mısınız? Fitne odaklarına karşı kardeşliğimizi koruyacak mıyız? Çözüm süreci budur. çözüm süreci ne olacak diyorlar. Çözüm süreci milletin birlik ve beraberliğinin teminatıdır. Fitne fesata karşı dimdik ayakta duracağız ve milli iradeyi temsil edeceğiz. Ayrımcılık yapanlara karşı tek yürek diyeceğiz.

"HDP VE CHP EL ELE"

Paralel çete eşliğinde HDP, CHP el ele, perde gerisinden işbirliği yapıyorlar. Arkasında da belli bir medya var. Bu koalisyon içinde hedefleri AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesini engellemek. Hayal görüyorlar, milletin verdiği iktidarı biz, milletim verdiği sürece sonuna kadar kullanırız.

"ERMENİSTAN İŞGAL ETTİĞİ TOPRAKLARDAN ÇEKİLSİN"

Buradan, Kars'tan bütün Kafkasya'ya bir selam olarak diyoruz ki gelin aramızdaki ihtilafları çözelim, tarihi konuşalım. Gelin barış olalım, yeni bir Kafkasya kuralım. Ama öbür taraftan da diyoruz, biz bu çağrıyı yaparken Ermenistan'da kardeş, can Azerbaycan'ın işgal ettiği topraklarından biran önce çekilsin. Çekilsin ve o topraklar asli sahiplerine dönsün.

"MİLLETİN PARTİSİ AK PARTİ'DİR"

Kürt kardeşlerimizin de Türk kardeşlerimizin de temsil hakkı sadece ve sadece millettedir ve milletin partisi AK Parti'dedir. Tercih yapmaları lazım. Bu HDP'liler batıya gidiyorlar, 'barış' diyorlar, 'demokrasi' diyorlar. Doğuya geliyorlar musluklardan kan akan panolar basıyorlar. Ağrı'da, Diyadin'de vatandaşlarımızı tehdit ediyorlar.