BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,09
ALTIN 2.325,61
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan HDP'ye derin devlet suçlaması!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Mardin mitinginde halka hitap ederken HDP'yi hedef aldı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu Mardin'de düzenlediği mitingde muhalefet partilerini topa tutarken HDP'ye dönük sert ifadeler kullandı. Davutoğlu, HDP'nin barajı aşması için geniş bir ittifak kurulduğunu vurguladığı konuşmasında "eskiden derin devleti savunan zihniyet, şimdi HDP'nin barajı aşması için çağrılarda bulunuyor" dedi.

HDP ve Eş başkan Selahattin Demirtaş'ı hedef alan Davutoğlu, seçim güvenliğinin tehdit altında ileri sürerek "geçmişte derin devletin yaptığı faili meçhul türü uygulamalar, baskılar, zulümler bu sefer HDP ve onun arkasındaki örgüt tarafından yapılmaya çalışılıyor" dedi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

DARBECİ ZİHNİYETİN KÖKÜNÜ KAZIDIK

Günde üç miting yapıyoruz. Ama mitingler bitince Ankara veya İstanbul'a dönüyoruz. Orada kalıyorum. Bu kez dedim ki Mardin'e gittiğimizde Mardin'de uyuyacağım Mardin'de uyanacağım. Bugün Mardin'de kıldığım sabah namazında o duyguyu hissettim, şükrettim.

Türkiye'de darbeci zihniyetin kökünü biz kazıdık. 15 yıldır bu memlekette kimse darbeden bahsetmiyor. Bizim davamız özgürlük davası.

PARALEL YAPI GİZLİCE HDP İLE GÖRÜŞÜYOR

Eskiden derin devleti savunan zihniyet şimdilerde HDP'nin barajı geçmesi için çağrıda bulunuyor.
Geçmişte bu bölgede HDP'yle ilgili en kısıtlayıcı yaklaşımda olan Paralel Yapı şimdi gizlice HDP ile görüşüyor.

Geçmişte derin devletin yaptığı faili meçhul türü uygulamalar, baskılar, zulümler bu sefer HDP ve onun arkasındaki örgüt tarafından yapılmaya çalışılıyor. İlginç bir şekilde bakıyorsunuz, eskiden derin devleti savunan zihniyet, şimdi HDP'nin barajı aşması için çağrılarda bulunuyor.

DEMİRTAŞ SOYKIRIMI KABUL ETTİ

Aşırıcı bazı Ermeni güç lobilerinin de tesiriyle, onlarla konuşarak Demirtaş dedi ki, 'evet Ermenilere soykırım yapılmıştır, burada da Kürtler de yapmıştır, onlar adına özür diliyorum.' Sen kim adına özür diliyorsun? Ne Kürtler ne Araplar ne Türkler bu topraklarda soykırım işlemediler.

Kılıçdaroğlu diyor ki bizim neden İsrail'de Büyükelçiliğimiz yok. Biz Mescid-i Aksa'ya postallarıyla girenlerle dost olmayız.

"TEHDİTLERE KULAK ASMAYIN"

HDP ve CHP arasındaki paslaşmaya dikkati çeken Davutoğlu, "CHP diyor ki Diyanet'i kapatacağım. HDP de diyor ben de kapatacağım. Siz izin verir misiniz? Bu milletin diniyle diyanetiyle uğraşanlara fırsat verir misiniz?" dedi.

CHP'nin 8 artı 4 ile imam hatiplerin orta okulunu kapatacağını söylediğini, aynı şeyi HDP'nin de dile getirdiğini aktaran Davutoğlu, "Kudüs'ün kardeşi olan Mardin'de soruyorum. Birileri gelip sizden oy isteyecekler, destek isteyecekler. 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır' diyen zihniyete Mardinli destek verir mi? Sizler Selahaddin Eyyubilerin torunlarısınız. Hepiniz onun ordusunda yürüyenlerin torunlarısınız. Sizler Kudüs'ü Yahudilerin kutsal mekanı olarak görenlere fırsat verir misiniz?" diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Hepsi bir araya gelmiş AK Parti'yi engellemeye çalışıyor. 7 Haziran seçimlerinin sonucu ne olursa olsun çözüm sürecini sonuca kavuşturacağız. 

MHP SADECE TÜRKMENLERE HDP KÜRTLERE YARDIM İSTİYOR

MHP der ki sadece Türkmenlere yardım edelim. HDP der ki sadece Kürtlere yardım edelim. Arap kardeşlerimizi aldığımızda bunlar karşı çıktılar Türkmenleri aldığımızda karşı çıktılar hatta PYD kontrolünde olmayan bölgeden gelen Kürtleri aldığımızda bile karşı çıktılar..