BIST 9.095
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan Gülen'e zor sorular

Başbakan Ahmet Davutoğlu, azınlıkların haklarının tehlikede olduğunu iddia eden Fethullah Gülen'e sert çıktı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, New York Times'a makale yazan ve hükümeti şikayet eden Fethullah Gülen'e böyle ateş püskürdü:

"İsmini zikretmek istemediğim zat, resmen muhbirlik yapıyor. 28 Şubat’ta kızlarımız sürüklenirken neredeydin."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'teki konuşmasında "Türkiye'de otoriterlik var. Herkes dirensin sokağa çıksın" dediğini anlatan Davutoğlu, şunları söyledi:

HEM MEYDAN OKUYACAKSIN HEM DE 'MÜNZEVİYİM' DYECEKSİN

"Yüzüne maske takanlar, 'Bunun haklarını savunacağım' diyor. Molotofkokteyli atanların haklarını savunacağını da ifade eden, imalı ifade eden şeyler kullanıyor. Aynı saatlerde New York Times'ta paralel yapının başı, artık ismen de zikretmekten... Gerçekten büyük ızdırap duyarak bunu ifade ediyorum. Bu milletin bir kesiminin çok büyük saygıyla andığı bir isim ya da saygıyla baktığı bir hareket. Tam da milletin en kritik aşamalardan geçtiği bir dönemde bütün Amerika'daki Türkiye karşıtı, İslam karşıtı lobileri harekete geçirecek şekilde böyle bir makale yazar mı? Kimi kime şikayet ediyorsun. Eğer şikayet edecek idiysen 28 Şubat'ta neredeydin? Mazlum kızlar okulların önünde başörtüsü sebebiyle tahkir edilirken, 'başörtüsü teferruattır' demek dışında hangi otoriterliğe karşı çıktın? 12 Eylül'de neredeydin? Daha diğer örneklerde de. 2007'de neredeydin? Mavi Marmara olayında olduğu gibi İsrail'in otoritesini meşru göreceksin, Türkiye'de halk iradesiyle tekrar tekrar seçilmiş bir cumhurbaşkanının otoritesine meydan okuyacaksın, sonra da yurt dışında hem 'münzeviyim' diyeceksin, o kisvenin arkasına sığınacaksın, 'ben ilim adamıyım' diyeceksin arkasına sığınacaksın ama 24 Nisan'a 2 ay kala ve Kongre hareketliyken muhbirlik yaparak neredeyse, bir makale yayınlayıp bütün Amerikan Kongrelerini harekete geçireceksin."

LOBİLER HAREKETE GEÇİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

"Biz 100. yıl üzerinden Türkiye'ye bir saldırı karşısında ne tedbir alacağımızı düşünürken saldırganları tahrik eden ve teşvik eden bir makale yayınlayacaksın" ifadesini kullanan Davutoğlu, o makalede Türkiye'de gayrimüslimlerin, Alevilerin, Kürtlerin, herkesin baskı altında olduğunun iddia edildiğini söyledi. Davutoğlu, bu şekilde Ermeni, Rum, Yahudi lobilerinin harekete geçirilmeye çalışıldığını kaydetti.

AZINLIK TEMSİLCİLERİYLE SÜREKLİ GÖRÜŞÜLECEK

Bu akşam gayrimüslim, azınlık sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kanaat önderleriyle bir görüşme yapacağını ve bu programın bir ay önceden ayarlandığını belirten Davutoğlu, bu programların bundan sonra da devam edeceğini bildirdi.

Davutoğlu, "Türkiye'nin bu tablosuna oradan dünyaya şikayet edip muhbirlik etmek başka bir gündemin parçası olmak demektir. Biz o gündeme Türkiye'yi esir etmeyiz, biz o gündeme Türkiye'yi ram etmeyiz, mahkum etmeyiz. Türkiye'nin ayaklarına pranga takılmasına izin vermeyiz ve ister paralel ister başka yollarla olsun, kim bu ülkenin geleceğini milletten almadığı bir yetkiyle karartmaya çalışırsa da karşısında dimdik dururuz" diye konuştu.