BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan Gökçek- Arınç'a mesaj

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Habertürk Ankara temsilcisi Veyis Ateş'in sorularını cevapladı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri öncesi oluşturulacak aday listeleri için özel bir çalışma yürüttüklerini söyledi, flaş isimler konusunda Hakan Şükür'ü hatırlattı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç ve Melih Gökçek arasındaki polemikle ilgili, “Herkesi dinlerim. Bana aktarılmamış bir konu kurumlarda konuşulmamış bir konu. Kim yaparsa yapsın bunu disiplinsizlik diye telakki ederim. Bir daha böyle bir tavır görmek istemiyorum dedim. Onlar da bunu kamuoyuna açıkladılar” dedi.

HAKAN ŞÜKÜR ÖRNEĞİ

Davutoğlu, Hakan Şükür hakkında isim vermeden şu sözleri söyledi: "Bizim için önemli olan yola çıkarken bir adayın büyük sükse yapması değil görev sona erdiğinde 'çok iyi çalıştı' dedirtebilmesidir. Bunun örneğini yaşadık. Bir futbol adamımızın davranışları ortada."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık'a devredilen Çankaya Köşkü'nde Habertürk Ankara temsilcisi Veyis Ateş'in sorularını cevapladı. İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

MİLLETVEKİLİ BELİRLENMESİ

Temayül yapıyoruz, önemli olan bu anlamda teşkilatlardır. Onları temayülle aldık. Bir başka süreç kattık ve STK'lara adaylarımızı belirlemeleri için yardım istedik. Sandık koyduk ve o şehirdeki STK'lardan AK Parti'ye oy versin, vermesin adaylar için anket yaptık.

davutoglu.20150328000403.jpg

Sevindirici bir rakam ulaştı. 81 vilayetimizde 113 bin kişi, AK Parti'nin adayları konusunda bize görüşlerini iletti. CHP'li, AK Partili olsun farketmiyor burada.

"HESABI DEĞİL İDEALİ OLAN..."

Bir insanının hesabının değil iddiasının olması gerekir. Hesabi olanlar, yani şunları yaparsam şu mevkiye gelirim diye düşünenler olursa o zaman siyasetin ekseni kayar. Onun için hesabı olanları değil ideali olanları arıyoruz.

Öncelikli olarak teşkilatlarımızın sesini duyarak, devlet tecrübesine sahip kişileri bir araya getereceğiz. 

Bir insanın kıyafeti, o savaşa nasıl yaklaştığını gösterir. Örneğin Osmanlı askerini düşünün. Aynı dönemde bir de şövalyelere bakın. Kendisine korumaya yönelik zırhlarla doludur. Siyasette AK Parti kadrolarına bakıldığında, ağır zırhları olan ve onlarla hareket etmeye çalışanları almamaya çalışacağız.

Önemli olan, dönem bittiğinde evet oh dedirtmek. Şöhretli bir sporcu en kritik dönemde bize "aa" dedirtti. Önemli olan başlarken "aa" dedirtmek değil, bitirirken "oh" dedirtmek önemli. 

BEŞTEPE İLE KRİZ Mİ VAR?

Çatışma yok öncelikle ortada. Sayın Cumhurbaşkanı ile benim aramda herhangi bir çatışma, sorun olmaz. Sayın Erdoğan ile Davutoğlu, yeni tanışmadı. Çok köklü bir geçmişimiz var. Bu Sayın Gül için de böyledir. Ünvan sahibi olduktan sonra eğer dost olunmuşsa bir şans, dönem tanımak lazım. 2002 yılında Sayın Erdoğan, başdanışman olarak çağrıldığımda bir gün istişare yaptım.

Başbakanlık teklifinde ne o bana sordu ne ben sordum. En güzel tarafı da bu zaten. Ben böyle bir hesap yapmadım. Bir makama hırsla yönelmek bende yok. Sayın Cumhurbaşkanı bunu bildiği için bana sormadı. Bu görev bana tevdi edilene kadar zaten yoğun çalışıyordum.

KÖŞK-SARAY İLİŞKİSİ

Biz birbirine güvenen bir ekibiz. Türkiye'deki sistem parlamenter sistem değil, maalesef vesayet altında 'parlamenterimsi' görünen bir sistem. Evren-Özal, Özal-Demirel, Ecevit-Sezer ilişkisine bakınız.

Bu sistemin doğasında olan çarpıklığı aşmak için yeni bir anayasa ve yeni bir siyasal sistem demek gerekir.

ARINÇ-GÖKÇEK POLEMİĞİ

Yarın olsa yine aynı tutumu gösteririm. Bana aktarılmadan, Twitter üzerinden konuşulmamalıydı. Her ikisiyle de görüştüm. "Bir daha böyle bir tavır görmek istemiyorum" dedim. 

ÇÖZÜM SÜRECİ

Demirtaş, esas niyetinin çözüm süreci değil, başka bir proje olduğunu ortaya koydu.Kimin başkan olacağına Demirtaş karar verecek değil, Demirtaş şu anda statükocuların yeni projesidir. Demirtaş çözüm sürecini baltalamışsa, bu ateşle oynamaktır. 8 Haziran'da milletin verdiği iradeye razı olacaklar. Cumhurbaşkanımızla bu anlamda aramızda iletişim problemi yok. Varsa bu giderilir. Sabote eden Demirtaş'tır. İzleme heyeti çok kullandığımız bir tabir olmadı. Sürecin bütününü değerlendirme ihtiyacı var.

KPSS'DE USULSÜZLÜK

Paralel yapı Ankara'da ortaya atılmış bir tez değil, gencecik insanların geleceğini kararttı. Gereken neyse yapılacak, cezalar tereddütsüz şekilde verilecektir.

EMEKLİYE İKRAMİYE

Kılıçdaroğlu gelirse Allah muhafaza var olan maaşlarınız da kalmaz. Demokrasilerde noter millettir.