BIST 8.879
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.240,14
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan flaş Rus pilot açıklaması!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Brüksel'deki Mülteci Zirvesi öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu öldürülen Rus pilotun cenazesinin Türkiye olduğunu açıkladı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi ve flaş açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, 24 Kasım'da Türk hava sahasını ihlal ettikten sonra düşürülen Rus uçağının pilotunun cenazesinin Türkiye'de olduğunu açıkladı. Davutoğlu, "Rus pilot, dün gece saat 01.45 itibariyle sınırımızdan tarafımıza teslim alındı." dedi.

Davutoğlu'nun konuşmalarından satırbaşları...

AB sürecinde müzakereler son dakikaya kadar sürer sonra makul bir noktada buluşulur. Birçok boyutu olan bir süreçtir. Merkel'le bir çok konuda konuşturk ve iyi bir işbirliği içerisinde bulunduk. Ortak görüşlerimiz konusunda işbirliğine açık bir tutum sergilendi. 

 11 yıl sonra AB zirvesi gerçekleşiyor. Hükümetin kurulmasından hemen sonra gerçekleşen bu zirve de çok güzel bir mesaj niteliğindedir. 

RUS PİLOTUN CENAZESİ TÜRKİYE'DE

Hava sahası ihlali esnasında hayatını kaybeden Rus pilot, dün gece saat 01.45 itibariyle sınırımızdan tarafımıza teslim edildi, alındı. Gece Hatay'da bulunan Ortodoks din adamları tarafından da yürütülen katkılarla kendi dini geleneği çerçevesinde, cenaze işlemleri dini tören açısından da yapıldı. Cenaze Rusya'nın talebi üzerine yaptığımız girişimler sonucu Rusya'ya teslim edilecek.

 Rusya'nın tüm olanlar göz öününe alarak mantıklı bir tutum takınmasını temenni ediyoruz.

TÜRK HAVA SAHASININ KORUNMASI

 Silahlı Kuvvetlerimiz, meşru, hukuki bir tutum içinde, aldığı talimatın gereğini yapmıştır. Ama bu talimat, bir ülkeye dönük bir talimat değildir. Bu ateş çemberinin içinde herhalde hava sahamızın elek gibi, süzgeç gibi geçilen bir hava sahası olmasını kimse arzu etmez.

 DİYARBAKIR OLAYLARININ SORUMLUSU...

Davutoğlu Diyarbakır'da yaşanan olaylar hakkında ise "Eğer Diyarbakır'ın o tarihi Sur bölgesinde hendekler kazılmamış, terör faaliyetleri yapılmamış olsaydı şu anda bu canlarımız kaybolmadığı gibi o güzelim Diyarbakır'da herkes huzur içinde yaşıyor olacaktı. Bütün bu olayların sorumlusu terör olaylarını tekrar başlatan bölücü terör örgütüdür ve ona karşı mücadelemiz de kararlı bir şekilde sürecek.' dedi.

DEVLETE KATİL DEMEYE KALKARSINIZ!

Daha olay olduğu anda hemen devleti suçlayan, dün Meclis kürsüsünde de hükümete ve devlete dönük 'katliam' vesaire gibi ifadeler kullanan siyasilere de dönük olarak da söylüyorum. Her olayda Ankara Garı'nda DEAŞ terör yapar, döner devlete 'katil' demeye kalkarsınız, Sayın Tahir Elçi hayatını kaybeder, ortada hiç bir delil yokken devlete hükümete bu işi mal etmeye kalkarsanız ve olayın hemen öncesinde şehit edilen iki polisimizin canını yok sayarsanız, onlara dönük hiç bir şey söylemeden sanki Sayın Tahir Elçi'ye dönük devletin bir provokasyonu varmış gibi bir tutum takınırsanız, bu hem ülkeye barış getirmez hem de siyasal anlamda bedeli olan bir tutumdur.