BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,73
ALTIN 2.489,32
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan flaş dinleme açıklaması!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye toplantısına ilişkin sızdırılan ses kayıtları ile ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye toplantısına ilişkin sızdırılan ses kayıtları ile ilgili, "Çok ciddi ve titiz bir çalışma yürütülüyor. Dolayısıyla bu çalışmalar bitene kadar, gazetelerde değişik yorumlar yapılabilir ama nihai resmi açıklama yapılıncaya kadar o açıklamayı beklemek lazım. Ona itibar etmek doğru olur." dedi.

Dışişleri Bakanlığı ile Arnavutluk Dışişleri Bakanlığı arasında mutabakat metni imzalandı. Dışişleri Bakanlığı konferans salonunda imzalanan metnin ardından Bakan Davutoğlu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Duvatoğlu, "Dışişleri Bakanlığı toplantısında sızdırılan ses kayıtları ile ilgili somut bulgulara ulaşıldı mı?Dış istihbarat bağlantısı görüyor musunuz?” sorusuna, "Dışişleri Bakanlığı’ndaki toplantının sızdırılması ile ilgili konuda dikkat ederseniz, değişik konular hep aynı cevabı verdik. Çok ciddi ve titiz bir çalışma yürütülüyor. Dolayısıyla bu çalışmalar bitene kadar, gazetelerde değişik yorumlar yapılabilir ama nihai resmi açıklama yapılıncaya kadar o açıklamayı beklemek lazım. Ona itibar etmek doğru olur. Yapılan değişik yorumlar, değişik bilgilere yansıyabilir ama, nihai açıklama mutlaka bizim tarafımızdan yapılacaktır. Çok Titiz bir çalışma yapılıyor. Dün ilgili birimlerimizle tekrar konuştum. Bu konuda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldım. Bu titiz çalışma tamamlanıncaya kadar kamuoyunun beklemesini istirham ediyorum." diye cevap verdi.

Her türlü dış ve iç etki de dahil olmak üzere, her ihtimalin göz önüne alınarak dikkatli bir çalışmanın yürütüldüğünü ifade eden Bakan Davutoğlu, "Bunun sorumluları bulunacak ve en şiddetli şekilde, Türkiye Cumhuriyeti devletine bu siber saldırının muhatapları cezalandırılacaktır. Hukukun ve hukuk üstünlüğün çerçevesi içinde." ifadelerini kullandı.