BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.426,62
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan flaş Başkanlık Sistemi açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64. Hükümet Programı'nı TBMM Genel Kurulu'nda açıkladı. Davutoğlu Başkanlık Sistemi'yle ilgili 'Başkanlık sisteminin daha uygun bir yönetim modeli olduğuna inanıyoruz' diye konuştu.

Abone ol

64. Hükümet Programı'nda yönetim modeliyle ilgili bölümünde Başkanlık Sistemi'nin ayak sesleri var.

Hükümet Programı'nda yönetim modeliyli ilgili Davutoğlu,  "Demokratik perspektifle yapılandırıldığında, parlamenter sistem ile başkanlık sistemi arasında fark bulunmadığı kanaatindeyiz.. Ancak vesayetçi şekilde kurgulanan parlamenter sistemin yol açtığı istikrarsızlıklar dolayısıyla, başkanlık sisteminin daha uygun bir yönetim modeli olduğuna inanıyoruz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da yeni anayasada yönetim şeklinin parlamenter sistemden başkanlık sistemine dönüştürülmesi gerektiğini savunurken, AK Parti'nin 1 Kasım seçimleri öncesindeki beyannamesinde de başkanlık sisteminin hedeflendiği vurgulanmıştı. Bu hükümet döneminde yeni bir anayasanın hayata geçeceğini de vurgulayan Davutoğlu, anayasada yer alan vatandaşlık tanımı konusunda da "Yeni anayasa herhangi bir etnik ve dini kimliğe referans yapmayan bir vatandaşlık tanımını esas alacaktır" dedi.