BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.487,15
HABER /  GÜNCEL

Uyuşturucu ile mücadelede yeni dönem

Başbakan Ahmet Davutoğlu uyuşturucu ile mücadele şurasında konuştu. Davutoğlu uyuşturucu ile yeni bir dönenim başladığını belirtti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da Uyuşturucu ile Mücadele Şurası'nda konuştu.

Uyuşturucu ile mücadele konusunu hükümetimizin güvenoyu almsasından hemen 2 hafta sonra ele aldık. Sağlık Bakanlığımıza bir ziyarette bulundum ve kapsamlı bir brifing aldım. Bu sorun mekan aşan bir nesil aşan sorun olması hasebiyle bir süreç gerektirir.

Mekansal bir çalışma ile sonuç elde edilemez. Süreç yönetiminde 4 anaunsur var. Birincisi tespit. Bizim sorunun tespiti anlamında hala yapacağımız çok iş var. Mesela bizim elimizdeki veriler oranın yüzde 2 olduğunu gösteriyor ama istatistiklere yansımayan başka veriler var mı? Mahallelere kadar inip bu olayın resmini çekecek araştırmalara ihtiyacımız var. En kısa sürede bu çalışmaları Türkiye geneline yayıp araştırma merkezleri kuracağız.

281120141120535514947.jpg

UYUŞTURUCU HARİTASI ÇIKARACAĞIZ
 
İkinci aşama koruyucu tedbirler. Bu toplantının da en önemli sebeplerinden biri toplumu bu konuda uyarmak uyandırmak. Sorun başımıza gelene kadar sorunun uzakta olduğunu düşünürüz.

Türkiye'nin uyuşturucu haritasını çıkaracağız.Gerek trafik gerek kullanım açısından bir harita çıkarmak zorundayız. Koruyucu hekimlik artık hepimizin aşina olduğu bir durum. Öncelikle ele alınması gereken aşama korumadır.

EN RİSKLİ YAŞ GRUBU 15-24
 
Sanmayın ki uyuşturucu meselesi çok uzak bir problemdir. Her an karşımıza çıkacak bir sorunla karşı karşıya olduğumuzu bilmek zorundayız. Toplumun en al gelir grubunda da en üst grubunda da uyuşturucu kullanılıyor. 15-24 yaş arası en riskli grup. Bu gençler bu yaşlarda hep okulda oluyor. Okul ve çevresinde gerekli önlemler alınacak bunun için yasal hazırlık yapıyoruz.

ÇOCUĞUN AİLESİ İLE SORUN VARSA...
 
Uyuşturucu ile mücadelede toplumun her kesimine ulaşacak toplum bilincine ihtiyaç var.Genellikle aile ilişkisinden muhabbet sorunu varsa çocuklar farklı yollara sapıyor.Bir nesilleri yok edecek bir rantı yok etmeye çalışırken diğer bir yanda da karşı bir network'la ailelerle ve derneklerle karşı bir sistem kurmalıyız. Korucu ve Önleyici tedbirler almalıyız.
 
24 SAAT ÇALIŞACAK UYUŞTURUCU HATTI
 
Uyuşturucu tacirleri bizim için en büyük teröristlerdir. Ve terör muamelesi de göreceklerdir.Önleyici timler içinde narko timler var. Bir sorunu tespit ediyoruz. Koruyucu tedbir alıyoruz ama buna rağmen bu soruna müptela olan kardeşlerimiz varsa bunlar için rehabilitasyon süreci başlıyor. Uyuştucu ile savaş için bir hat kuracağız bu 24 saat çalışacak.