BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan Ermenistan'a uyarı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ermenistan'ın 1915 yılı olaylarıyla ilgili tutumunu eleştirdi, tarihten gerekli derslerin çıkarılmadığını söyledi.

Abone ol
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ermenistan'ın 1915 yılıyla ilgili tutumuna sert çıktı. Ermenistan'ın geçmiş tarihinden kin ve nefret duymak yerine gereken dersi alması gerektiğini söyleyen Davutoğlu, Ermenistan'a Türkiye'nin fırsat sunduğunu ve bütün tarihi birlikte ele alınması teklifi getirdiğini anlatan Davutoğlu, "Ermenistan bundan vazgeçti. Bize kibirli konuşanlara gereken yanıtı veririz" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Avustralya Başbakanı Tony Abbot, Çankaya'da ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, "sözde soykırım" iddialarıyla ilgili olarak Ermenistan'un tutumunu eleştirdi, Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Ermenistan'a önemli bir fırsat sunulduğunu; ancak bunun dikkate alınmadığını söyledi. Davutoğlu şöyle konuştu; 
 
"ERMENİSTAN GEREKLİ DERSLERİ ALMALI"
 
100 yıl önce savaşan insanların torunları bugün yan yana. Bu buluşma hem Ermenistan'a hem de diğer ülkelere güzel bir ders oldu. Bu bayraklar karşılıklı savaşan iki cephede duruyordu. Ama şimdi bu bayraklar bir arada. 100 yıl önce savaşanların torunları olarak bu bayrakları yan yana tutuyoruz. Ermenistan geçmiş tarihten kin ve nefret duymak yerine gereken dersi almalılar.

"TARİHİ FIRSAT SUNDUK"

Ermenilere tarihi fırsat sunduk ve bütün bu tarihi ele alalım dedik. 90. yılda bu çağrıda bulunduk. 2014 yılında Erdoğan Başbakan iken taziye mesajı yayınladı. Ortak tarihimizde acılarımızı paylaşalım dedik. Belgeleri açalım. Her türlü acıyı paylaşalım. Ama bize kimse kibirle bakamaz. Bizim aramıza fitne sokmak yerine dostluk kurmamıza yardımcı olun dedik. Papa'nın açıklaması son derece şanssız bir açıklamadır. Bize kibirli konuşanlara yanıtını veririz. Sayın Obama'nın Türkiye'yi rencide edecek bir açıklamada bulunmayacağını ümit ediyorum."