BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan erken seçim için kritik talimat!

Davutoğlu'nun olası bir erken seçimin partinin oylarına nasıl yansıyacağının araştırılması için talimat verdiği iddia edildi.

Abone ol

Davutoğlu olası erken seçimin AK Parti oylarına yansımasının araştırılması için talimat verdiği iddia edildi.

AK Parti'li bir yetkili, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun olası bir erken seçimin partinin oylarına nasıl yansıyacağının araştırılması için talimat verdiğini söyledi.

Reuters'a bilgi veren yetkili, "Olası bir erken seçimin şu aşamada ve koalisyon seçenekleri denendikten sonra partinin oylarına yansımalarının nasıl olacağı konusunda araştırma yaptırıyoruz. Başbakan bu konuda talimat verdi. Bu sonuçlar ortaya çıktıktan sonra daha rahat değerlendirme yaparız" dedi.

Ülkenin olası bir ekonomik sarsıntı yaşaması durumunda bunun sandığa yansımalarının olacağını belirten aynı yetkili, "Her durumun farklı bir tepkisi olabilir. Bu durumda da seçmen iradesinin nasıl değişeceğini gözlemlemek gerekiyor" dedi.

Pazar günü yapılan seçimlerin ardından AK Parti 258 milletvekili çıkarmış ve 13 yıl sonra ilk kez Meclis'te hükümet kurma çoğunluğunu kaybetmişti. CHP'nin 132, MHP'nin 80 ve HDP'nin 80 milletvekilliği çıkardığı seçimde hükümet kurmak için en az 276 sandalye gerekiyor.

MHP'nin çözüm sürecine karşı olması, CHP'nin hükümetle ilgili yolsuzluk iddialarını gündemde tutmak istemesi AK Parti'nin bu partilerle olası koalisyonun önündeki engeller olarak görülüyor.

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da AK Parti ile koalisyon kurmayacaklarını açıklamıştı.