BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.428,90
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan erken seçim açıklaması

Ertuğrl Özkök, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'önümüzdeki 4 yıl ülkemizde hiçbir seçim olmayacak' sözlerini köşesine taşıdı.

Abone ol

AK Parti'nin anayasal değişikliği elde etmek için erken seçime gideceği söylentileri, senaryodan öteye geçemeyecek mi? 

Ankara kulislerinde dillendirilen baskın seçim senaryolarına Davutoğlu'nun İsviçre'nin Davos kentinde noktayı koyduğu söyleniyor.

Davutoğlu'nun katıldığı yemekte yaptığı konuşmadan ayrıntıları, o topyantıya katılan isimlerden Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, "4 yıl seçim yok" başlıklı köşesinde aktardı.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Davutoğlu'nun “Burada şunu söylemek istiyorum. Önümüzdeki 4 yıl ülkemizde hiçbir seçim olmayacak. Biz 4 yıllık bir programla karşınızdayız." sözlerini iki defa söylediğine dikkat çeken Özkök, yazısına şöyle devam ettti:

ÖZKÖK: ERKEN SEÇİM TÜRKİYE'YE KAYBETTİRİR

"Ortalıkta şu söylenti dolaşıyor:

Meclis’ten başkanlık sistemi anayasası geçmeyecek. Son anketlere göre, şu an AKP oyları yüzde 50’yi geçmiş durumda.

MHP baraj sınırında görünüyor. HDP ise barajın altında.

Erken seçime gidip ezici bir AKP zaferiyle çıkmak ve başkanlık sistemini Meclis’te kabul ettirecek veya referanduma götürebilecek bir çoğunluğa sahip olmak, insana çok mantıksız gelmeyen bir söylenti ama bu Türkiye’nin bu yılı da seçimle kaybetmesi demek.

O nedenle Davutoğlu’nun bu sözleri çok önemliydi.

Aynı cümleyi, yemekten sonra sorulara cevap verirken iki defa daha tekrarladı.  Bu da bende sanki bu cümlenin tesadüf değil, altı çizilerek inançla söylendiği hissini yarattı. Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek."

Yazının tamamı için