BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan Doğan Grubu'na sert çıkış

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın resimlerini yayınlayan, ardından etik kurulunu toplayarak özeleştiri yapan Doğan Grubu'na Başbakan Ahmet Davutoğlu sert bir çıkış yaptı, "Kimse bize demokrasi dersi veremez"

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesine alınmayan gazetelerle ilgili yaptığı açıklamada Doğan Medya Grubu'na çok sert mesajlar verdi, "Kusura bakmasınlar, darbelerde hangi başlığı attılar, 411 el kaosa kalktı diye nasıl başlık attılar, Ahmet Kaya için hangi başlığı attılar, kimse bize demokrasi dersi vermeye kalkmasın"

"Bu olay yaşanmamış gibi davranamayız" diyen Davutoğlu, güvenlik birimlerinin avukatları arayacaklarını belirterek, "Avukatlarımıza, hukuk temsilcilerimize, yargı mensuplarına güvenimiz tamdır. Saygımız da tamdır. Bu konuda hiç kimse istismara yönelmemelidir. Burada söz konusu olan avukatlara yönelik bir tedbir değil, avukatlık kisvesi altında terör eylemlerine kalkışanları engellemeye yönelik bir tedbirdir" dedi.

KİMSENİN BUNA HAKKI YOK

İnsani duyarlılık ve toplumsal duyarlılık konusuna dikkati çeken Davutoğlu, suç unsuru olmadan mağdurun resminin açık olarak verilemeyeceğini belirterek, "Mağdurun eşi, annesi, babası vardır. Bu basın yayın organları, bize dönük eleştiri yapmadan önce vicdanlarına bir sorsunlar, o sabah, o şehit ailesi neler hissetti? O şehit ailesinin, o şehit savcımızın son resmini, yaşayan son resmini bu şekilde görmesi, onların ruh dünyalarına nasıl etki bıraktı? Kimsenin buna hakkı yok. Bizi mi mahkemeye verirlerdi, yoksa o yayın organlarına mı dava açarlardı. Terör sözkonusu olduğunda, teröristin propagandası mahiyetinde bir yayın yapılmaz. Çünkü ondan sonra bir sonraki eylem için zemin hazırlanmıştır. Ben herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırmışken, ertesi sabah bu gazetelerde bu resimlerin yayınlanması, toplumsal ve insani duyarlılık açısından tam bir duyarsızlık örneğidir.  Bu basın özgürlüğüyle ilgili değil, insanlık onuruyla ilgili bir meseledir. Buna herkes saygı gösterecek. En önemlisi medya buna saygı gösterecek" dedi.

DOĞAN GRUBU'NA "AHMET KAYA İÇİN HANGİ BAŞLIĞI ATTILAR"

İsim vermeden Doğan Medya Grubu'na da sert sözlerle yüklenen Davutoğlu, kendilerinin kararlı ve ilkeli duruşlarından sonra Doğan Grubu'nun Etik Kurulu'nu topladığını hatırlatarak,

"Demokrasi dersi vermeye kalktılar, kusura bakmasınlar, darbelerde hangi başlığı attılar, 411 el kaosa kalktı diye hangi başlığı attılar, Ak Parti'nin kapatılmasıyla ilgili hangi başlığı attılar, Ahmet Kaya için hangi başlığı attılar. Kimse bize demokrasi dersi veremez. Benim hakkımda çocuklarım hakkında asılsız haberler yaptılar. Ama ben şimdiye kadar hiçbir şekilde bu şekilde bir açıklamada bulunmadım. Benimle ilgili eleştiriyi haksız yere sineye çekerim. Ama şehit bir savcının resmini cenazesi kalktığı gün yayınlayan bir tavrı sineye çekmeyiz. Hukuk önce vicdana dayanır. Vicdani sorumluluğu öncelikle onların yerine getirmesi lazım. Eğer hesap sorulması gereken bir yer varsa o yayın organları hesabı sormalıdır. Burda bir ayırım yapılmamış, kim resmi basmışsa onlar ayrılmıştır. Ayrıca orada olabilecek infiali önleyecek bir tedbirdir"