BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.426,40
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan çok sert terör mesajı!

Başbakan Davutoğlu, Güneydoğu Heyetiyle Buluşma toplantısında Güneydoğu'daki operasyonlar hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Güneydoğu Heyetiyle Buluşma toplantısında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine seslendi.

"Bu terör şebekesi en çok zararı Kürt vatandaşımıza veriyor. Cizre'yi, Silopi'yi çukur haline getiren terör gruplarını selamlamaya kalkışanlar oluyor. Bu devlet herkesin devletidir." diyen Ahmet Davutoğlu, terör operasyonlarıyla ve ünlü oyuncu ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül'ün tweetiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Kan döken teröristlerin vatandaşlarımıza acı çektirmesine izin vermiyeceğiz. Her zaman çoğulcu demokrasiden yana olduk. Bu anlamda bizim ülkemizin işçisi, akademisyeni, yazarı düşünceliyse bende düşünceliyim. Bu ülkede bu seslere her zaman cevap vereceğiz. Aydınlarımızın, sanatçılarımızın sözlerini de dinleyeceğiz. Bir sanatçımızın sözü üzerine bir iç muhasebet yaptım ve o sanatçımızıda iç muhasebeye çağırıyorum. Bizi Somali'ye, Arakan'a, Filistin'e sorsunlar"

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Bizi bölmeye çalışan gruplar oldu. Modernitenin bu anlamda en önemli farkı devlet örnek almasıdır. 12 Eylül sizi nesnelleştirmye çalıştı. Terör örgütleride sizi nesnelleştirmeye çalışıyor. Bu kritik süreçlerden sonra kararlarımızı verirken STK'ların kararlarına da önem vereceğiz.

"SÜREÇLERİ BAŞLATIRKEN EN BÜYÜK GÜÇ ODAĞIMIZ OLDUNUZ"

Sizin kanaatlerinizide bütün politikalarımıza yansıtacağız. Bütün bu istişarelerden sonra valilerimizi Ankara'ya davet ettim. Valilerimizle istişare edeceğiz. Atmayı düşündüğümüz bütün adımları kamuoyu ile paylaşacağız. Hep siz teröre karşı çözümler aradınız. Sizler sağduyunun sesi, aklı oldunuz. Bizler geçmişte demokratik açılımları ve çözüm süreçlerini başlatırken en büyük güç odağımız siz oldunuz.

"GEMİYİ KİM İÇİNDEN BATIRMAK İSTERSE İSTESİN"

Biz ayrımı düşünmedik, düşünmeyeceğiz. Bu AK Partinin siyaset felsefesidir. AK Parti 2001 yılında yola çıktığında sadece söylemekle kalmadı, uyguladıda. Çifte standartlı bir politika izlemedik. AK Parti milletimizin birlik ihtiyacından doğmuştur. Milletimize ihanet etmektense herşeyden fedakarlık etmeye hazırız. Biz her insanımızı kucaklamaya hazırız. Hiçbirimizde hangi ailede doğacağımıza karar vermedik. Her insana saygı duyarak son nefesimizi vereceğiz. Bu topraklarda söylenen sözler bize can, canan olmayı öğretti. Hepimiz aynı gemideyiz. Ama bu gemi Nuh'un gemisi gibi yeni bire dirilişe yönelenen gemidir. Gemiyi kim içinden batırmak isterse istesin.

"AK PARTİ BU AYIPLARI ÖRTMEK İÇİN YOLA ÇIKTI"

Terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, şehit düşen güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehirlerimiz çukurlardan, silahlardan arındırılacak. Bütün vatandaşlarımız kurtarılacak. Türkiye'yi çatışma ortamına çekmek isteyenler var. 12 Eylül zihniyetiyle onun çıkardığı terör örgütü zihniyeti temelde aynı zihniyettir. Türkiye'yi PKK'nın Stalin zihniyetine karşı koruyacak AK Parti hükümetidir. PKK,  Stalinist bir düşüncenin ürünüdür. Eski Türkiye'de nelerin yaşandığını sizler çok iyi biliyorsunuz. Anaların çocuklarıyla hapishanede kendi dilleriyle konuşmaları yasaktı. Türkiye demokrasi ayıplarını hep yaşadı. AK Parti 2002 yılında yol çıktığında bu ayıpları örtmek için yola çıktı. OHAL ve DGM'leri kaldırdık.