BIST 9.693
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.497,35
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan çok net dokunulmazlık çağrısı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nden dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin muhalefet liderlerine çok net çağrı geldi. Davutoğlu, '506 dokunulmazlık fezlekesini kaldıralım' dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet  Davutoğlu, partilerin dokunulmazlık konusundaki tutumunu görmek istediğini söyledi ve "Gelin hep beraber 506 dokunulmazlık dosyasının tamamını kaldıralım" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun TESK Genel Merkezi'nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda diğer partilerin tutumlarını görmek istediğini söyleyen Davutoğlu,  şöyle konuştu:

506 DOKUNULMAZLIK FEZLEKESİ VAR

"Gelin dokunulmazlıkları hep beraber kaldıralım. Yani bugünkü çağrımız hiçbir parti ayrımı gözetmeden, şu anda Meclis'te dosya olarak bekleyen 506 dokunulmazlık fezlekesi var, hepsini birden kaldıralım. AK Parti'nin çekinecek hiçbir dosyası yoktur. Hiç çekinmiyoruz."

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bu saldırı sebebiyle zarar gören esnafımızın zararlarının karşılanmakta olduğu ve esnaflarımızla her zaman omuz omuza olduğumuz ilkesini vurgulamak istiyorum. 

Sadece Ankara'da değil, Doğu ve Güneydoğu'da da terörün verdiği zarar dolayısıyla mağdur olan esnaflarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcu. 

Bu tür terör saldırılarından sonra dünyanın her yerinde belirli güvenlik kaygılarının oluşması normaldir. Paris saldırısı sonrası Paris'te, Londra saldırısı sonrası Londra'da 12 Eylül sonrası New York'ta doğal olarak psikolojik bir sonuç ortaya çıkması normaldir.

Ama şundan emin olunsun ki Ankara ve İstanbul'da güvenlik tedbirleri her kentimizde olduğu gibi alınmıştır. Ankara'da ve ülkenin her yerinde güvenlik birimlerimiz gece-gündüz çalışıyor. Bu konuda herhangi bir tereddüt olmamalıdır.

Pazar akşamı yaptığımız güvenlik zirvesinde bütün detayları gözden geçirdik. Devlet olarak üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Vatandaşlarımızdan beklentimiz terörün oluşturmak istediği psikolojiye direnmeleridir. Terör ülkede kaos çıkarmak istiyor biz onlara izin vermeyeceğiz.

Toplumun güçlü sağlam direncine ihtiyacımız var. Ankaralılara teşekkür ediyorum, böyle bir panik havasının oluşmasına izin vermediler. Bugün terör bütün dünyada herkesin tedbir almak zorunda kaldığı küresel bir tehdit.  

Güvenlik özgürlüklerle pekişen bir husustur. Biz vatandaşlarımızın hayatını etkilemeden çalışmaya devam edeceğiz. Saldırı sonrası teröristlerin ağı tespit edildi. Terörün oluşturmak istediği havaya teslim olmamamız lazım. terör eylemlerini savunan kim varsa onların karşısında omuz omuza durduğumuz zaman bunun üstesinden geliriz."