BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan çiftçiye don müjdesi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Malatya'da düzenlenen mitinginde muhalefet partilerine ağır suçlamalar yöneltirken çiftçiye don müjdesi verdi.

Abone ol

Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Malatya mitinginde konuştu. Muhalefet partilerine ağır suçlamalar yönelten Davutoğlu, AK Parti'yi durdurumak için bir "çete ittifakı" kurulduğunu iddia etti. Başbakan çiftçiye ise "dondan zarar gören her kayısı üreticisinin zararı karşılanacak" diyerek müjde verdi.

Ahmet Davutoğlu, Malatya'da CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklendi. "Şimdi AK Parti’nin 12 yıl içinde kat ettiği mesafelerden sonra, bunlar da heveslendiler, mega projeler yapmayla, kalkıyorlar” ifadesini kullanan Davutoğlu, hükümetin memur maaşlarını ödeyemediği için IMF'ten borç dilendiğini iddia etti. İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

“Kılıçdaroğlu aklı ermiyor, mega proje yapmaya kalkıyor. Halbuki biz bu büyük milleti, güçlü devleti küresel aktör yapıyoruz, dünyanın öncü ülkesi yapıyoruz. Bakın biz iktidara geldiğimizde 2002’de bu aziz millet, bu onurlu millet, IMF kapısında borç dileniyordu. ‘Bir kaç yüz milyon dolarlık borç gelecek, memur maaşları ödenecekti’ diye bekliyorduk. IMF’ye borcu kim bitirdi? Bitirmenin yanında, IMF’ye borç veren ülke olduk. Bu onurlu ülkeyi kim kurdu? O günlerde bakın bir piyade tüfeği bile yapamıyorduk.  Öyle bir Türkiye kuruyoruz ki bütün dünya hayretle ve gıpta ile bakacak. İkinci dünya savaşından kalan tankları alıp İsrail'e gönderiyorduk. Kendi savaş uçağımızı 2023'te bu semalarda uçuracağız.

10 MİLYON İNSANIMIZ UÇAĞA BİNDİ

Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da  yapıyoruz. Sivas- Malatya-Elazığ hattında da hızlı tren inşa edeceğiz. Biz geldikten sonra hava yolunda 10 milyon insanımız uçağa bindi.

MHP VE HDP DÜŞMAN GÖRÜNÜMLÜ KARDEŞLER

MHP ve HDP düşman görünümlü kardeş oldular. Malatya bizim arkanmızdaysa 6'sı (MHP, CHP, HDP, DHKP-C, Paralel yapı, Kandil)  değil 66'sı gelsin ne yazar. Biz her yerde varız heryerde de var olacağız.

BURAYA GELİRKEN TALİMAT VERDİM

Gelirken buraya arkadaşlarıma talimat verdim, Tarım Bakanımıza, Maliye Bakanımıza, Başbakanlık Müsteşarlığına. İnşallah, dondan zarar gören her kayısı üreticisinin zararı karşılanacak, afet ve dondan. Daha bitmedi, kayısı ile ilgili bir müjdem daha var. Gelirken Ekonomi Bakanımızla da konuştum. Bundan sonra incir ve üzüm gibi kayısıya da ihracat desteği veriyoruz. Hem yaş kayısıya hem kuru kayısıya.