BIST 9.807
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,97
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan canlı bomba açıklaması...

Başbakan Davutoğlu Katar ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapıyor.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu Katar ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Bursa'da gerçekleşen canlı bomba saldırısını değerlendirdi.

Bursa'da intihar saldırısı düzenlyen teröristin kimliği konusundaki çalışmaların sürdüğünü kaydeden Davutoğlu, "nerede ne şekilde olursa olsun mutlaka teröriste ve terör faaliyetlerine karşı en kararlı, ilkeli ve etkin tutumu sergilemeye devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

EN KARARLI TUTUMU SERGİLEYECEĞİZ

Bu terör saldırıları, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlı tutumundan geri adım atmasına sebebiyet vermeyecektir. Nerede ne şekilde olursa olsun mutlaka teröriste ve terör faaliyetlerine karşı en kararlı, ilkeli ve etkin tutumu sergilemeye devam edeceğiz.

AĞIR YARALI VATANDAŞ YOK

Bugün Bursa'da bildiğiniz gibi bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Ülkemize, halkımıza, huzurumuza dönük bir saldırıdır. 8 vatandaşımız yaralandı. Elhamdülillah ağır yaralı vatandaşımız yok. Saldırıyı gerçekleştiren terörist öldü. Bir kez daha halkımıza, bu saldırı dolayısıyla direnç gösterme hususundaki kararlı tutumu dolayısıyla takdirlerimi ifade ediyorum. Geçmiş olsun dileklerimi bütün halkımıza iletiyorum.

TERÖRİSTİN KİMLİĞİ

Teröristin kimliği konusundaki çalışmalar güvenlik güçlerimizce sürdürülüyor. İçişleri Bakanımızla Bursa Valimizle de yakın bir istişarede bulunduk, inşallah teröristin de kimliği tespit edilecek ve arkasındaki bütün güçler ağ, network ortaya çıkarılana kadar da bu çalışmalar kararlılıkla devam edecek.