BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.295,61
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan BM'ye İstanbul teklifi

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İstanbul'da Arabuluculuk Merkezi kurulmasını istedi

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun New York'taki temasları sürüyor. Türkevi'nin sahipliğihi yaptığı "Barış için Arabuluculuk" konulu bakanlar düzeyindeki toplantı sonrası konuşan Davutoğlu, İstanbul'da ''Arabuluculuk Merkezi'' kurulması konusunda teklifte bulunduklarını söyledi.

Bakan Davutoğlu, Türkevi'nde Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tumioja ile birlikte BM üyesi 25 ülke, BM ve bölgesel kuruluşların katıldığı ''Barış için Arabuluculuk'' konulu bakanlar düzeyinde toplantıya Türkevi'nde evsahipliği yaptı. Bakan Davutoğlu ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Tumioja toplantının ardından basın toplantısı düzenledi.

Finlandiya ile bu arabuluculuk girişimini geçen sene New York'ta başlattıklarını anımsatan Davutoğlu, bu girişimin BM Genel Kurulunda arabuluculuk konusunda kabul edilen kararın ardından bir BM girişimi haline geldiğini söyledi.

"İSTANBUL'DA ARABULUCULUK MERKEZİ KURULSUN"

Bugünkü toplantıda ''kapasitenin güçlendirilmesi, arabuluculuk faaliyetlerinin eşgüdümü, sivil toplum ve özellikle kadınların arabulucuğa katılımı'' konularının tartışıldığını ifade eden Davutoğlu, bu kapsamda bölgesel "workshop"lar, konferanslar düzenleme ve İstanbul'da ''Arabuluculuk Merkezi'' kurma konusunda yaratıcı tekliflerde bulunulduğunu söyledi.

Davutoğlu bu kapsamda Türkiye ve Finlandiya olarak beraber çalışmaya devam edeceklerini ve bir eylem planı hazırlayacaklarını belirtti. Bunun ucu açık bir süreç olduğunu, girişimi başlatan iki ülke olarak girişimin kendilerinin dışında da gelişmesini istediklerini belirterek ''Türkiye ve Finlandiya olarak girişimi sahiplenmiyoruz, girişim bu sürece katkıda bulunmak isteyen herkese açık, bu girişim BM tarafından ve uluslararası toplum tarafından sahiplenildi'' dedi.