BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan Bank Asya açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, BDDK'nın Bank Asya kararını değerlendirdi. Davutoğlu, el koyma kararının ekonomiyi etkilemeyeceğini söyledi.

Abone ol
Başbakan Ahmet Davutoğlu, TMSF'nin Bank Asya'ya el koyma kararının tamamen hukuki olduğunu, siyasi boyutunun olmadığını söyledi. Hukuki kriterlerin herkes için geçerli olduğunu söyleyen Davutoğlu, hukuk dışına hiçbir zaman çıkılmadığını, çıkılmayacağını ifade etti.

Ahmet Davutoğlu, BDDK'nın Bank Asya'nın yüzde 63'lük hissesinin TMSF'ye devredilmesiyle ilgili kararın tamamen hukuki olduğunu söyledi. Kanal 7'de katıldığı canlı yayında soruları cevaplayan Davutoğlu, hukuki kriterlerin herkes için geçerli olduğunu söyledi. Bank Asya yönetiminin 1782 imtiyaz ortaktan 63'ünün ismini verdiğini geri kalanını vermediğini anlatan Davutoğlu, bankanın şeffaflığı ortaya koyamadığını anlattı. İşte Davutoğlu'nun açıklamaları;

"Bu 63 hisse toplamda yüzde 37'ye tekabül ettiği için yüzde 63 hissenin TMSF tarafından kullanımına karar verildi. İsimler verilmemiş şeffaflık ortaya konmamış. Böyle bir durum varken açık bir ihlal söz konusu iken TMSF'nin durup beklemesi mi bekleniyordu. Bu geri kalan isimlerden 122'sinin ismi verilmiyorsa bunlar bilinmiyorsa gereken yapılır. Bunlar kuraldır kurallara herkes uyacak.

41.20150204225656.jpg

"EKONOMİYE ZARARI YOKTUR" 

Bu kararın ekonomiye ve diğer bankalara vereceği bir zarar yoktur. Türkiye'yi bu karanlık dehlizin düşüncenin içine kimse sokamaz.

iskele-sancak.jpg

"PARALEL İLE MÜCADELE ZİHNİYET MÜCADELESİDİR"

Gülen'in pasaportunun iptal edilmesi ile ilgili hukuk dışına hiç bir zaman çıkılmamıştır ve çıkılmayacaktır. Türkiye çok sancılı bir süreç yaşıyor. Başbakanlığa neden sızsın bir cemaat, TIR'ları neden durdursun. Paralel ile mücadele benim için bir anlayış bir zihniyetle mücadeledir. 

Biz halktan niye yetki alıyoruz üzerimizde bir sorumluluk var onun hesabını vereceğiz. Habis bir ur haline gelmiş bu yapı ile mücadelemiz devam edecek.