BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.433,34
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye sert sözler

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya'da partililere seslendi 1 Kasım'da tek başına iktidar istedi. Muhalefet partilerini eleştiren, MHP'ye ise özel bir yer ayıran Davutoğlu, Bahçeli'nin genel başkanlık dışında herhangi bir derdi olmadığını ileri sürdü.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçmenden 1 Kasım'da Türkiye'nin hasımlarına ders vermelerini istedi. Muhalefeti sert bir dille eleştiren Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun HDP ile aynı dili kullandığını söylerken Bahçeli için de "Ayarı kaçmış bir dille bize ders vermeye çalışıyor" diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu, Antalya'da partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen mitingte konuştu. Konuşmasının büyük bölümünü MHP lideri Devlet Bahçeli'ye ayıran Davutoğlu, MHP liderinin 7 Haziran'da hükümet olmaktan kaçtığını iddia etti. Bahçeli için "ayarı kaçmış" ifadesi kullanan Davutoğlu şöyle konuştu;

"TEK MESELESİ GENEL BAŞKANLIK"

"MHP’li kardeşlerime sesleniyorum, madem ülke terör karşısında zor durumdaydı, Sayın Bahçeli neden hükümete girip bizimle beraber terörle mücadele etmedin?

Sayın Bahçeli, sizin siyasetten anladığınız Ankara’dan ayarı kaçmış bir dille esip gürlemek.

Neden anayasal hükümete girip, Anayasa sana ‘hükümete gir’ emri verdiği halde neden hükümete girmedin de HDP’nin hükümete girmesi ve bu yolla da bize eleştiri yollarını tercih ettin? Çünkü onun meselesi memleket meselesi değil, onun meselesi MHP’nin başında bir müddet daha genel başkanlık yapmak başka bir meselesi yok ama eminim Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerim bunun hesabını soracak ama eminim milletimiz bunun hesabını soracak.

"O ÇANTAYI NİYE AÇMADIN?"

Bahçeli'nin hiç açılmayan çantası ile uğraşmak istemiyorum. Bizim yanımızda açmıyor, televizyonda açıyor. Televizyonda mı koalisyon kuracaksın mübarek? Bizim yanımızda açsana. Televizyonda onunla röportaj yapan hanımefendi ile koalisyon kuracak. Yahu niye ona gösteriyorsun. Bizim yanımızda açsaydın da görseydik ne olduğunu. Bizim yanımızda sadece 'hayır' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu madem her şeyi faş edeceksin, niye geldin Çankaya'ya? Onun için bunlara bizi muhtaç etmeyin.

"AYARI KAÇMIŞ BİR DİLLE..."

Her konuda olduğu gibi bu konuda da ders veririz. Sayın Bahçeli, sizin siyasetten anladığınız Ankara’dan ayarı kaçmış bir dille esip gürlemek. Türkiye’nin dört bir yanını dolaşıp milletin derdiyle dertlenme takati yok Bahçeli’nin. Bizi hakaretin, iftiranın, kavga siyasetinin içine çekemeyeceksiniz.

DEMİRTAŞ'A ANKARA ELEŞTİRİSİ

Ankara'da saldırı olunca biz yaralı vatandaşlarımızın hastaneye yetişmesi için çaba sarf ederken, kaybettiğimiz vatandaşlarımızın cenazeleriyle uğraşırken bunlardan birisi, bir eş başkan var ya, adını zikretmeyeyim, 'katil devlettir' diye seslendi. Be hey gafil, bu millet, 78 milyon son 13 yıl içinde devletin müşfik yüzünü gördü, devletin anne gibi kucağını, özgürlüklerini, sağlık hizmetlerini, eğitimini gördü. Bizim dönemimizde devlet ile millet birleşti, aşkla 78 milyon kenetlendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya mitinginde selfie çubuğuyla fotoğraf çekti.

MUHALEFETE SERT SÖZLER 

Biz, Türkiye’nin geleceğine bakıyoruz. Anlaşılan o ki o konuda da Sayın Bahçelinin, Sayın Kılıçdaroğlu’nun söyleyeceği husus yok. Bu konuda Sayın Kılıçdaroğlu farklı değil. Bizimle terörle mücadele konusunda, 'Gelin hep beraber deklarasyon yayınlayalım' dedik. HDP zaten ‘Olmaz’ der. Kılıçdaroğlu da ‘Olmaz’ dedi. İkili görüşme yaptık, Sayın Kılıçdaroğlu ile. Orada bazı devlet meselelerini görüştük. Sayın Bahçeli de Sayın Kılıçdaroğlu da bunu bir şantaj aleti gibi kullanıp, döndüler. ‘Sayın Davutoğlu’nun bize söylediklerini anlatırsak zor durumda kalır’ dediler. Ah biz de çok korkmuştuk ya. Onlar konuşacak, ben zor durumda kalacağım, öyle mi? Yav Torosların yiğidi kaçar mı? İşte buradayım. Ne biliyorsanız söyleyin."