BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,83
ALTIN 2.428,60
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye jest

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Osmaniye mitinginde konuştu, Bahçeli'yi yuhalayanları böyle susturdu.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Osmaniye mitinginde MHP lideri Bahçeli'yi yuhalayanları susturdu.

Davutoğlu konuşmasında hızlı tren hattının Konya, Karaman, Mersin, Adana ve Osmaniye'ye geleceğini söyledi.

Partisinin Osmaniye mitinginde halka seslenen Başbakan Davutoğlu şunları söyledi:

ELEŞTİRİZ AMA YUHALATMAYIZ

"2002 yılında doğalgazı olan il sayısı 6 idi şimdi 75. Osmaniyeliler vefa bilir. Madem öyle Sayın bahçeli duysun. 2002'de Doğalgaz var mıydı Osmaniye'de? 2002'de Osmaniye'de üniversite var mıydı? Şimdi var mı? Kim yaptı? Onlar konuşur AK Parti yapar. 2002'de Osmaniye'de MR cihazı bile yoktu. 2002'de nitelikli yatak sayısı yoktu, şimdi 205 yatak sayısı var. 2002'de atık su arıtma tesisi yoktu şimdi 3 tane var.

osmaniye.20150502171308.jpg

OĞUZ TÜRKLERİNİN TÖRESİ BUDUR

Sayın Bahçeli'nin Başbakan olduğu dönemde (yuhalama başlayınca...) yok sayın bahçeliye de bütün liderlere saygı gösteririz. Hele Osmaniye'de Sayın Bahçeli'yi yuhalamayın. Eleştiririz ama yuhalatmayız. Konuşuruz tartışırız ama medenice konuşuruz ama yuhalamayın. Bizim Oğuz töremiz budur. Biz sesimizi yükseltiriz ama hakarete tevessül etmeyiz. Oğuz Türklerinin adabı töresi budur."

davutoglu.20150502171318.jpg

"SURİYELİLER'İ ÜLKESİNE GÖNDERECEK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Suriyelileri ülkelerine göndereceğiz' dediğini hatırlatan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Zalim Esad zulüm etmiş, onlar da ülkemize gelmiş. Mazlumu zalime vermek bizim töremizde var mı? Yetimleri, dulları, yaşlıları, çocukları zalime verir miyiz? Bu bizim töremizde inancımızda var mı? 'Şimdi Suriyeli Türkmenleri, Arapları, bayır Bucak Türkmenlerini, hak yolunu bekleyen yiğitleri geri vereceğiz' diyorlar. Kılıçdaroğlu der. Verdirir miyiz? O Türkmenlere sonuna kadar sahip çıkacağız. Onların hukukunu korumak için her türlü fedakarlığı yaparız. Bizim kültürümüz bu. Bahçeli'den şuana kadar bir ses çıkmadı. Osmaniye'den bir kez daha sesleniyorum. Bizim kapımıza kim gelirse gelsin kim olursa olsun onu korumak bizim inancımızın gereğidir. Mazlumu korumak bizim töremizdir."

"SELAHATTİN DEMEYECEĞİM"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Taksim ile Kabe'yi karşılaştırmasını 'gaflet' olarak niteleyen Davutoğlu, "Hasta, evet hasta. Kudüs'e 'Yahudilerin kutsal mekanı' dedi. Bir daha ona 'Selahattin' demeyeceğim. Bizim için Selahattin; Kudüs fatihi Selahattin Eyyübbi'dir. Pareler de perde gerisinden bunları koordine etme çabasında biz bunlara fırsat verir miyiz?" diye konuştu.

İHSANOĞLU, DAHA BOZKURT İŞARETİ YAPAMIYOR

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bozkurt işareti yapamadığını da kaydeden Davutoğlu, tarafsız olduğu belirtilen 'Çatı adayının' MHP'ye geçtiğini anlatırken, "Öyle bir şaşırdı ki bozkurt işareti yaparken. Yanlış yapıyor. Keşke önce testten geçirselerdi. Ne yapacağını bilmeyen şaşıranlarla kutsal yolculuğa çıkılır mı? Hangi düşünce içinde olduğu belli olmayanlarla, nasıl davranacağını bilmeyenlerle yeni Türkiye inşa edilir mi?" dedi. Davutoğlu, konuşmasının ardından Samsun'a gitmek üzere kentten ayrıldı.