BIST 9.716
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.430,69
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan Avrupa'ya İslam resti!

Başbakan Davutoğlu, AVrupa'daki ırkçılığı kınadıği açıklamasında "İşte bir kez daha Zürih'ten sesleniyorum; İslam Avrupa'nın asli dinidir" dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Baden Boveri Platz'da İsviçre'deki Türk toplumu ile bir araya geldiği toplantıda konuştu. Davutoğlu, "Eğer Avrupalıların işe ihtiyacı varsa, şimdi onlara da iş kapısı olabilecek yükselen Türkiye var" derken İslam'ın Avrupa'nın asli dini olduğunu vurguladı.

Davutoğlu, Berlin'de ırkçılar tarafından, Müslümanlar yatsı namazını kılarken yakılan Fatih Camisi'ni yerinde ziyaret ettiğini belirterek, "Orada da nerede olursa olsun, her türlü ırkçılığa karşı başımız dik bir şekilde ayakta duracağımızın mesajını verdik. İşte bir kez daha Zürih'ten sesleniyorum; İslam Avrupa'nın asli dinidir ve asli dini olmaya devam edecektir" dedi. Davutoğlu, "Paris'te bulunuşumuz Avrupalı Müslümanlar adına kimsenin İslam ile terörü yan yana zikredemeyeceğini göstermek içindi. Avrupa'da mescitlere, camilere uzanan ellerle mücadele edeceğiz. Müslümanlar Avrupa'da barış içinde yaşayabilecekler, bunu kimse engelleyemeyecek. Davos'ta Türkiye'nin AB yolunda stratejik kararlılığını bir kez daha yineledik. Asla yalvarmayacağız, başımız dik olarak AB'de yerimizi alacağız" diye devam etti.

"BİR HAFTADA BEŞ AVRUPA ŞEHRİNİ ZİYARET ETTİM"

Başbakan Davutoğlu, "Uykularımı kaçıran bu büyük misyonu aldığımda kendime söz verdim, Anadolu ve Rumeli'nin heryerine gideceğim diye. Bir kaç ay içinde 81 vilayetimizin hepsine gideceğim. Avrupa'da da gönül seferberliği başlattık. Bir haftada 5 Avrupa şehrini ziyaret ettim" diye konuştu.

Somali'de gerçekleştirilen saldırıla dair Davutoğlu, "Somali'de intihar saldırısı yapıldı. Burada Somalili kardeşlerimizin varlığı diyor ki, 'Onlar ne kadar saldırırsa saldırsınlar biz Türk kardeşlerimizin yanındayız'." dedi.

"GEREKTİĞİNDE HER YERDE ONE MINUTE DİYECEK BİR TÜRKİYE"

Davutoğlu, "Bir uluslararası toplantıda değişik milletlerden kardeşlerimiz gelip şunu dediler; 'Son 12 yıldır bize birşey olursa, bize yardım elini uzatacak Türkiye var ya size birşey olursa biz yönümüzü nereye döneceğiz' diye ağlayan insanlar gördüm. Şimdi diyorum iki onlara Türkiye'ye birşey olmaz, zira Türkiye'de hiçbir güç karşısında boyun eğmeyecek yiğitler var. Gerektiğinde her yerde One minute diyecek bir Türkiye var." dedi.

"AVRUPALILARIN İŞE İHTİYACI VARSA TÜRKİYE VAR!"

"Eğer Avrupalıların işe ihtiyacı varsa, şimdi onlara da iş kapısı olabilecek yükselen Türkiye var. Avrupa için biz bir yük değiliz, Avrupa için Türkiye bir şifadır. Irkçılık ve düşen gücüne karşı şifadır. O fakir dedikleri ülke bugün dünyanın yükselen gücü, G20'nin başkanı. Alnımızın teriyle buraya geldik."