BIST 9.680
DOLAR 32,41
EURO 34,45
ALTIN 2.488,61
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan akademisyenlere istifa çağrısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1128 akademisyenin imzaladığı bildiriyi sert sözlerle eleştirdi. Davutoğlu imza veren akademisyenlere 'metni bir kez daha okuyun' çağrısı yaptı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'daki büyükelçiler kabulünde akademisyenlerin bildirisini sert sözlerle eleştirdi.

Bildiriye imza atan 1128 akademisyenden bazılarının metni okumadan imza verdiğini söyleyen Davutoğlu, "Metni görmeden imzalayanlara yeniden bir iç eleştiriye davet ediyorum. Bir kez daha okuduktan sonra bu metnin yanlış olduğunu düşünüyorlarsa kabul etmediklerini  deklare etmelerini rica ediyorum" diye konuştu. 

İSTİFA EDİN!

Diyarbakır Çınar'da bugün meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitiren 5 aylık bebeği hatırlatan Davutoğlu, "Çocuğunu kaybeden o babanın gözünün içine bakarak içlerinden gelen sesle 'PKK terörü yok devlet terörü var' diyebiliyorsa sadece akademisyenlikten değil insanlıktan da istifa etsinler" dedi. 

Davutoğlu akademisyenler bildirisiyle ilgili şunları söyledi:

"Bildiriyi imza atan 1128 akademisyenler metni bir kez daha okusun. Olgusal olarak acaba gerçekliği yansıtıyor mu? Devlet katliam yapıyor derken terör örgütüne karşı imalı dahi olsa tek bir eleştiri yoksa burada olgusal bir objektiflikten bahsetmek mümkün mü?

Devletin bütün suçların kaynağı olarak gösterdiğinde dönüp sormazlar mı? Devletin güvenlik güçlerini itham ediyorsunuz da 5 aylık bebeği ve daha önce yüzlerce sivil vatandaşı şehit edenlere niye bir tek ses çıkarmıyorsunuz?

BU AKADEMİSYENLERE SORUYORUM!

Siz acaba rahat odalarınızda akademik çalışma yaparken, bulunduğunz semtte silahlı bir terörist barikatlar kursa, el yapımı bombalarla hayatınızı tehdit etselerdi, hastanelerinize roket atılsaydı dönüp bize 'niye bizim can mal özgürlüğümüzü savunmuyorsunuz?' diye sormaz mıydınız?

Bu akademisyenlere soruyorum: Tek bir demokratik ülke göstersinler ki kendi topraklarında silahlı bir gruba müsaade etsin!

Devlet operasyonları durdursun diyenler şunu söylüyor: Siz çekilin, PKK orada egemenlik kursun!

Ben de bir akademisyen olarak söylüyorum: Devletin birinci görevi vatandaşın can güvenliğini korumaktır!

Kim Kürtler adına söz söyleme ve irade kullanma hakkına sahip? 

Kimlik temelli bir siyasi irade tanımlaması olamaz!

METNİ GÖRMEDEN İMZALAYAN AKADEMİSYENLER VAR

Metni görmedim diyerek imza attım diyen çok sayıda akademisyen var. Lütfen kendinizi bir doktora jürisi yerine koyun ve o metni aklınız ve vicdanınız açısından sınavdan geçirin. Siyaset Bilimi'nden, Kamu Düzeni dersinden geçiş notu verir miydiniz?

Bu akademisyenlerin hepsinden bu metni bir kez daha okumalarını ve bu okuyuştan sonra hala ısrarlılarsa onlarla ayrı bir platformda tarıtşabiliriz. Metni görmeden imzalayanlara yeniden bir iç eleştiriye davet ediyorum. Yanlış olduğunu da düşünüyorlar bu metni kabul etmediklerini deklare etmelerini rica ediyorum.

BİR DAHA OKUYUN, SİNDİRE SİNDİRE OKUYUN

Bir insanı en güçlü kılan şey kendisiyle barışık olmaktır. Ben bir kısmını da tanıdığım akademisyenlerin kendileriyle, akademik birikimleriyle barışık olduğuna inanamam.

Bir daha okusunlar! Sindire sindire okusunlar.

Dün gece hayatını kaybeden 5 aylık bebek sanki gaipten gelen birileri tarafından öldürüldü. O babanın gözünün içine bakarak içlerinden gelen sesle 'PKK terörü yok devlet terörü var' diyebiliyorsa sadece akademisyenlikten değil insanlıktan da istifa etsinler. 

SURİYE VE IRAK'I ÖRNEK GÖSTERDİ

Bugün Irak ve Suriye neden parçalara ayrıldı? Her bir etnik grup kendi siyasi iradesini dikte etmeye çalıştı. 

Bütün vatandaşlarımız eşittir, her biri iradesini seçimlerle, ortaya koyar. 

Terör örgütü en çok Kürt vatandaşlarımıza zarar veriyor.  Verdiğimiz mücadele sadece teröre karşıdır. Oradaki operasyonlar masum vatandaşlarımız içindir.

ÇINAR'A BAHAR CEMRELERİ DÜŞTÜ!

Eş başkanlardan birinin danışması sabah tweet atıyor. Çınar'daki saldırıyla ilgili 'Çınar'a bahar cemreleri düştü' diyor. Onların bahar cemreleri dediği bombalar 5 aylık çocukların üzerine düşüyor.