BIST 9.441
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,10
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan AİHM'e flaş 'Alevi' cevabı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AİHM’in Türkiye'yi cemevlerine ayrımcılık yapmaktan mahkum etmesine 'Devlet istese oyalar' diye yanıt verdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, son günlerin en çok konuşulan konularından 'Alevi açılımı'na ilişkin, AİHM’in Türkiye Cumhuriyeti’ni cemevlerine ayrımcılık yapmaktan mahkum etmesi hakkında çarpıcı bir açıklama yaptı. Davutoğlu, "devletin 'Alevi'ler için, istemezse kararı uygulamayı geciktirebileceğini, çeşitli oyalama taktiklerini devreye sokabileceğini" söyledi.

Cumhuriyet’in haberine göre, Davutoğlu Alevi örgütleri temsilcileriyle toplantısında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararı hakkında ‘sorunu ülke içinde çözmek gerektiğini’ söyledi. Başbakan, katılımcılardan gelen “Keşke AİHM kararına gerek olmaksızın siz bu adımı atsaydınız” sözlerine ise şu yanıtı verdi:

”AİHM kararı çıktı devlet bunu uygulamak zorunda gibi bir yaklaşım da pek doğru değil. Bir devlet o kararı uygulamak istemezse çeşitli oyalama taktiklerini devreye sokabilir. Alevi sorunu bir toplantıda oldu bittiye getirilecek bir konu değildir.”

DAVUTOĞLU'NUN TUNCELİ ZİYARETİNDEKİ 'SÜRPRİZLERİ'

Davutoğlu, geçen haftaki Tunceli ziyaretinde, Alevi açılımı kapsamında ‘sürprizleri’ olduğunu söyleyip yapılacakalrı şöyle sıralamıştı: Tunceli Üniversitesi’nin adının Munzur Üniversitesi olarak değiştirilmesi; Dersim Müzesi açılması ve yol yapılması.