BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.292,95
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan ABD'ye PYD-PKK yanıtı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın 'PYD-PKK ayrı' sözüne yanıt verdi.

Abone ol

Davutoğlu, Berlin dönüşü uçakta gazetecilerle yaptığı sohbette önemli açıklamalarda bulundu.

ERKEN SEÇİM YOK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, erken seçim iddialarını yalanladı. "Sonbaharda bir erken seçim olacak mı?" sorusuna, "Yüzde 49 buçukla halk bize görev verdi. Bizden beklenen daha fazla hizmet refah ve icraat. Seçim aşı gibidir, sık sık aşı olursanız vücudun tedavi olma kabiliyetini kaybederisiniz" dedi.

Başbakan, erken seçim iddialarını spekülasyon olarak niteleyerek, "Böyle bir söylenti yayılması doğru değil" diye konuştu.

YPG'NİN KARARGAHI KANDİL'DİR

Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın açıklamalarını da değerlendirdi. Biden'ın ''PYD ile PKK'yı ayırmak gerekir'' şeklindeki görüşlerine tepki gösterdi.

Başbakan, ''Bunların aynı olduğunu iddia etmek için o silahların Suriye sınırından geldiğini bilmiyor olmak lazım. YPG'nin karargahı Kandil'dir. PYD Suriye rejimiyle işbirliği yapan bir terör örgütüdür. DEAŞ'la mücadele etmesi onları meşru göstermez'' ifadelerini kullandı.

Başbakan, Türkiye'nin Suriye sınırında bu oluşumları tehdit olarak gördüğü anda Kandil'e yaptığının benzerini onlara da yapacağını vurguladı.

Joe Biden'ın akademisyenlere gözaltı tepkisi de Başbakan'ın gündemindeydi.

"Bu akademisyenlerle fikren mücadele etmeyi tercih ederim'' diyen Başbakan, savcıların hükümetin talimatıyla hareket etmediğini söyledi. (CNN Türk)