BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.309,79
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan AB vizesi müjdesi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alman mevkidaşı Angela Merkel ile yaptığı görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alman Başbakan Angela Merkel ile ortak basın açıklaması yaptı. 

Davutoğlu, konuşmasına terör saldırılarında yaşamlarını yitiren misafirlere taziyelerini sunarken konuşmasına Almanca olarak başladı.

AB VİZESİ İÇİN MÜJDE

Türkiye ve Almanya, Schengen Bölgesi'ni ziyaret edecek Türk vatandaşlarına Ekim ayından itibaren vize muafiyeti getirilmesi için ortak çalışma yürütme konusunda anlaştı. AFP'nin haberine göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Alman mevkidaşı Angela Merkel'in Berlin'deki görüşmesinin ardından yapılan açıklamada, iki liderin, Türkiye'nin AB üyelik sürecine ilişkin müzakereleri bu doğrultuda ilerletme konusunda mutabık kaldığı belirtildi.

Davutoğlu'nın açıklamaları:

"SORUMLULAR MUTLAKA CEZALANDIRILACAK"

"Terör saldırısında kaybettiğimiz misafirlerimize taziyelerimi sunuyorum. Sorumluları mutlaka cezalandırılacak. Almanya ve diğer dostlarımızla teröre karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Hep birlikte terörizmin üzerine gideceğiz. Geleceğimiz için..."

İKİ ÜLKENİN RİSKLERE KARŞI ORTAK HAREKET GÜNDEMİ VAR

Almanya ilişkileri güçlü bir dönem geçiriyor. Ekonomi Bakanlarımız arasında pek çok ortaklık var, gelecek projelerimiz var. Dünya ve Avrupa şartları süratle değişiyor. Türkiyeve Almanya'nın bir olumlu gündemi var bir de risklere karşı ortak hareket gündemi var.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ ÇEVRE EKONOMİLERE KATKI SAĞLIYOR

Almanya ve Türkiye işbirliği çevre ekonomilere de katkı sağlıyor. Türkiye ve Almanya halkları en çok kaynaşmış iki ülkedir. Türkler ve Almanlar terör saldırıları ne kadar bu ilişkiyi bozmak isterse istesin bir arada yaşayacaklar, dostluk içerisinde olacaklar.

İKİ ÜLKE TERÖRLE MÜCADELEDE OMUZ OMUZA

Türkiye'nin AB'deki ilerleyişinde Almanya'nın liderliği için sayın Şansölye'ye teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye ve Almanya terörle mücadelede omuz omuzadır.