BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.494,16
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan 1 Mayıs mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın kutlanacak olan 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi mesaj yayınladı.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu, 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajında kutlama alanını belirlenmesinde uzlaşı yolunu seçen sendikalara teşekkür etti. 

Davutoğlu, "Çok güzel görüşmeler sonrasında çok güzel bir uzlaşı örneğine şahit olduk. 1 Mayıs’ın gergin bir atmosferde geçmemesi için tespit edilen ve sendikalarımızın talep ettiği yerlerde 1 Mayıs’ın kutlanmasına karar verildi" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, nisan ayının "Yeni Türkiye yolunda" konuşmasında, 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili şu mesajları verdi:

"Yarın yine özel bir gün, 1 Mayıs Emek Bayramı. İşçilerimiz, emekçilerimiz, helâl rızk için gece-gündüz ter döken kardeşlerimiz yarın emeklerinin bayramını kutlayacak. Hatırlayacaksınız; Emek Bayramı'nı biz bayram haline getirmiş ve 1 Mayıs’ı bir ihtilaf, bir gerginlik, bir tansiyon günü olmaktan bir emek şenliği gününe çevirmeye gayret etmiştik. Bu sene 1 Mayıs’ta daha da özel bir durum var. Geçtiğimiz çarşamba günü sendika temsilcileriyle bir yemekte bir araya geldik. Yapılan çok güzel görüşmeler sonrasında 1 Mayıs’la ilgili çok güzel bir uzlaşı örneğine şahit olduk. Sendikalarımızla görüşmeler yapıldı ve 1 Mayıs’ın gergin bir atmosferde geçmemesi için tespit edilen ve sendikalarımızın talep ettiği yerlerde 1 Mayıs’ın kutlanmasına karar verildi.

Bütün emekçilerimize buradan seslenmek istiyorum: Bütün sendikalarımıza siyasi görüşleri ne olursa olsun; sizin emeğiniz kutsaldır, sizin emeğinize en büyük saygıyı biz göstereceğiz. Kutlu Doğum Haftası'nın içinde 1 Mayıs’ı idrak etmek sebebiyle söylüyorum; Hazreti Peygamber'in söylediği gibi insanın emeğinden daha hayırlısı yoktur. Biliniz ki sizin emeğinizle bu millet, bu ülke yükselecek. Biliniz ki sizin emeğinizin hakkını vermek için her türlü tedbiri alacağız. Biliniz ki o alın terinizi gelip bizzat silerek o alnınızdan öpmek isterim. 1 Mayıs Emek Bayramınız kutlu olsun. 1 Mayıs’ın bu sene barışçıl bir ortamda geçmesi temel dileğimizdir. Bu konuda güzel bir uzlaşı örneği sergileyen bütün sendikalarımıza da teşekkürü bir borç biliyorum."

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, "1 Mayıs kutlamalarında uzlaşıldı, kutlamalar Bakırköy pazar yerinde yapılacak" demişti. DİSK'ten de, "Kutlamalar bu yıla mahsus Bakırköy'de olacak" açıklaması gelmişti.