BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.492,11
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'nda flaş Esad açıklaması! Keşke orada kalsa...

Gündeme dair merak edilen soruları cevaplayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Moskovo'da gerçekleşen Putin-Esad görüşmesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Putin ve Esad'ın Moskova'da görüşmelerine değinen Davutoğlu iddialı açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, Putin-Esad görüşmesi için "Esed’in Moskova’ya gitmiş olması ise… Ne diyeyim, keşke Moskova’da daha uzun süre kalsa da Suriye halkı rahat etse, hatta kalsa da gerçek geçiş süreci böyle başlasa." dedi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:  

ANKARA PATLAMASI

Hükümet böyle bir saldırı olacağını bilecek ve bunun gereğini yapmayacak... Bunu akıl izan vicdan alır mı?

Yarın başka bir siyasi liderler de başbakan olarak görev yapabilir. Ben Türkiye cumhuriyeti başbakanlarını teminen söylüyorum. Hiçbir başbakan hükümet yetkilisi suç işleyeceklerini bildikleri terör örgütüne karşı tedbir almaktan kaçınmaz. Bu Türkiye'deki en temel paydayı yok saymaktır. Söz konusu değil.

 23 Temmuz'da operasyonları başlattığımızdan itibaren hepiniz takip ediyorsunuz. 768 terör örgütü üyesi gözaltına alındı. Yargıya teslim edilir, gereği yapar. Ama sayın Kılıçdaroğlu'nun hesap vermesi gereken husus şudur, eğer bu kadar kaygılı idiyse, o zaman geçici hükümete bakan verir ihmalin olmaması için çaba sarf ederdi.

Soruşturma derinleştirilerek sürdürülüyor. Bu konu artık yargıya intikal etmiştir. Gerekli açıklamalar yapılıyor. Bir çok zanlının kaçmasına sebebiyet verildi. Bu konularda spekülatif yorumdan herkesin kaçınması lazım. Bu saldırıların ve başka saldırıların şu veya bu partilerin hedef almasına gelince, bütün siyasi partilerin güvenliği ve onların yapacağı faaliyetlerin güvenliği hükümetin teminatı altındadır. Ankara saldırısı da başka saldırılar da herhangi bir siyasi partiye değil Türkiye’nin bütünlüğünedir.

BEYAZ TOROS AÇIKLAMASI

Benim oradaki ifademi herkes dikkatli okusun. Hiçbir şekilde alternatifi olarak ortaya koymuş değilim. Sadece 90’lı yıllarda, teröre açık destek veren çevreler ‘90’lı yıllara dönmek istiyor AK Parti’ diye ithamda bulundular.

Yani 90’lı yılların sembollerinden biridir beyaz Toros. Faili meçhulleri bu ülkede AK Parti bitirdi. Hiç kimseyi tehdit etmedim. ama şunu söyledim, ama birileri savaş baronları terör baronları ve bunların varlığından destek alan beyaz Toros sembolüyle anılan çevreler, birbirini destekleyen çevreler her iki varlığı da ülkede tesirsiz hale getiren AK Parti iktidarıdır.

Şimdi dahi düşününüz 7 Haziran’dan bu yana isyan çağrıları silahlı ayaklanma çağrıları yapan terör örgütü, aslında kendi karşıtını da ortaya çıkaracak provokasyonlarda bulunuyor. Türkiye, her türlü kendi özgürlük güvenlik dengesini koruyacak tedbirleri alır. Yoksa beyaz Toros günleri sona ermiştir, bir daha da geri dönmeyecektir.

PUTİN ESAD GÖRÜŞMESİ…

Biz bir yıl içinde Suriye yönetimini, şimdi geçiş dönemlerini ikna etmeye, demokrasiyi ikna etmeye çalışan ülkelerin başında biz geliyorduk. Biz böyle bir geçiş dönemindense halkına baskı zulüm yapmaya onları Suriye’den sürmeye dayalı politikalar üretti. Önemli olan Suriye halkının bu ülkeye barış geldi inancının sahip olacağı bir geçiş dönemidir.  Suriye’den göç etmiş toplamda 5 milyonu aşkın Suriyeli mülteci, ülkesine dönmeye meyil etmediği sürede gerçek anlamda geçiş süreci olmayacak.

Esad’ın gidişini sağlayacak bir geçiş olması lazım. Esad’ın gidiş formülleri üzerinde durmak lazım.

Esed’in Moskova’ya gitmiş olması ise… Ne diyeyim, keşke Moskova’da daha uzun süre kalsa da Suriye halkı rahat etse, hatta kalsa da gerçek geçiş süreci böyle başlasa.