BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.409,66
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu'dan 2 lidere kitap eleştirisi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Karabük mitinginde konuştu. Hedefinde muhalefet parti liderleri vardı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kitabını okumadığını söyleyen Kılıçdaroğlu'na "Kılıçdaroğlu demiş ki 'Davutoğlu'nun kitabını doğrusu okuyamadım, onun için bilmiyorum merkez ülkeyi o mu kullanmış'. Okuyamaz, çünkü okuma özürlü. Kitap okumayı bilmez." eleştirisinde bulundu.

Davutoğlu ayrıca 2011 seçimlerinden daha az oy alması halinde istifa edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu'nu çark etmekle suçladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Karabük mitinginde konuştu. Davutoğlu'nun gündeminde Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı Merkez Türkiye projesi ve HDP bürolarına saldırı polemiği vardı.

Denizi doldurarak havalanı inşa eden ilk Avrupa ülkesi olduk. 2001 yılında MHP'li Ulaştırma Bakanı 'Hızlı treni görmemiz mümkün değil torunlarımız görür' demişti. Şimdi her yerde hızlı tren yok mu? 

Hiçbir şeye aklı ermeyen Kılıçdaroğlu gibi değil hayalleri gerçek kılan tarih kitabı yazarız. Çalıntı fikirlerle ta 2035'e mega proje hazırlıyor. Bırak bu hayali. İzmir sel altında kaldı. Önce İzmir'i düzene koyun da sonra görelim. Bunlar Şişli Belediyesinde bir görev değişimi yaptılar akşam sabah kavgalılar. Birbirleriyle kavgalı olan milletle barışık olabilir mi?

DÜNYA İLE YARIŞAN PROJELER

Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da inşa ediyoruz. Dünyanın en uzun kuleli asma köprüsünü inşa ediyoruz. Üç katlı denizin altında tünel inşa ediyoruz. Yapacağız demiyoruz yapıyoruz. Avrasya tüneli bitmek üzere. Marmaray'ı bitirdik. Marmaray'ı bitirdik, Melen Projesi'nde boğazın altından dünyanın en uzun su tünellerinden birini yapıyoruz. Doğu Karadeniz'de dünyanın ikinci büyük çift tüplü tünelini yapıyoruz.

Gerede ile Ankara arasında en uzun içme suyu tünelini yapıyoruz. Dünyanın en büyük konteyner limanlarını yapıyoruz. Yola çıktık mı hedefimiz küçük olmaz. Biz kavram söyledik mi hakkını veririz.

karabük.20150523142805.jpg

LİDERLERE KİTAP ELEŞTİRİSİ

Kılıçdaroğlu demiş ki 'Davutoğlu'nun kitabını doğrusu okuyamadım, onun için bilmiyorum merkez ülkeyi o mu kullanmış'. Okuyamaz, çünkü okuma özürlü. Kitap okumayı bilmez. Sayın Bahçeli'ye de sormuşlar, doğrusu üzüldüm bir akademisyen olarak. 'Kitap okumuyorum, arada sırada rapor okuyorum' diyor. Ya  kitap olmayan bir odada şu ana kadar hiç uyumadım ben. İki koku var ki cennet kokusu gibidir, bir çocuk kokusu, bir kitap kokusu. Hele hele kelamı kadim, Kur'an'ı Kerim başta olmak üzere, kitap kokusunu almayandan bereket olur mu? Sonra söylemiş, 'Uygulasaydı'. Farkında değil, kış uykusunda. Biz uyguluyoruz. Biz neden Türkiye'nin etrafında, bütün bölgelerde entegrasyon projeleri geliştirdik? Neden 40 ülkeyle vizesiz seyehat olabiliyordu? Dışişleri Bakanlığı dönemimde talimat verdim, ondan önce de devam eden bir yaklaşımdı, Türkiye'nin etrafındaki ülkelerle vizesiz seyehat uygulayacağız. Şu anda 72 ülkeye vizesiz seyahat edilebiliyor, 40'tan 72'ye çıktı.

miting.20150523142814.jpg

BİZİ OSMANLICIK YAPIYOR DİYE ŞİKAYET EDİYORLARDI

12 yıl biz bunları yaptığımızda dönüp Brüksel'e, Washington'a, oraya buraya gidip 'Davutoğlu, Erdoğan var ya komşu ülkelerle bütünleşip yeni Osmanlıcılık yapıyor' diye bizi şikayet edecekler, şimdi Türkiye'nin merkez ülke olduğunu keşfedecekler. Kim ne derse desin biz Osmanlı ile gurur duyuyoruz, kim ne derse desin biz Selçuklu'nun varisleriyiz.

250 LİRA TAKSİTLE EV

TOKİ'ye talimat verdik 200 bin konut yapılacak. Vatandaşlar 250 lira taksitle ev sahibi olacak. 2002'de Karabük'te doğalgaz var mıydı? Karabük'te üniversite var mıydı? Onlar konuşur AK Parti yapar.

KARABÜK'E MÜJDELER

Üniversitede teknopark kuruyoruz. Trenlerin ray testinin bölümü de yalnızca Karabük Üniversitesi’nde var. Karabük’te makine sanayi konusunda yan sektörleri destekleyeceğiz. Karabük'te üretilen demir çelik Karabük'te işlenecek.

KILIÇDAROĞLU ÇARK ETTİ

Millet bize iktidar şansı vermezse istifa ederiz dedik. Kılıçdaroğlu hemen çark etti. Onlar bunu diyemedi. Oylarınız ne ki düşse ne olur, düşmese ne olur. İşte genel başkanım başarının da başarısızlığın da sorumlluuğu bana aittir. 

Bakın 3 parti biraraya geldi yetmedi yanlarına paralel çete katıldı. Yetmedi kandil eklendi. Şimdi de DHKP-C eklendi. Düğmeye basılmış gibi HDP bürolarına saldırıdan sonra hepsi AK Parti'yi suçladı. Biz saldırıyı kınadık. Failini bulduk çıkardık. Her türlü delil var. Bu terörist 2007’de DHKP-C’den tutuklanmış. Ama bir bakıyorsunuz HDP ona sahip çıkıyor.

davutoglu.20150523142841.jpg