BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu yolu gösterdi ; HDP ya Kandil'e ya da...

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan HDP ve Başkanlık sistemiyle ilgili flaş açıklamalar geldi. Davutoğlu, HDP'nin artık bir karar vermesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu hendek ve özerklik çıkışı yapan HDP'ye rest çekti. Ahmet Davutoğlu HDP'nin Kandil diliyle konuşmaya devam etmesi durumunda muhatap alınmayacağını söyledi.

Ahmet Davutoğlu başkanlık sistemi ve yeni anayasa konusunda da flaş mesajlar verdi.

İşte Davutoğlu'nun flaş açıklamaları;

HDP KARAR VERSİN YA KANDİL YA...

"Artık bir karar vermeleri şart. Bir yol ayrımındalar. HDP, Kandil'in kanlı diline mi kendini teslim edecek, yoksa siyasetin meşru zeminine mi? Kandil'in kanlı diline kendilerini teslim ederler, terörün, hendeğin, şiddetin savunucusu olmaya devam ederlerse, kendilerini muhatap almayız. Siyaseti merkeze alarak, çatısı altında bulundukları Meclis'te meşru siyaset yapmaya kalkarlarsa işte o zaman kendileri muhatap alınacak konuma gelirler.

HDP HENDEĞİN BEDELİNİ ÖDEYECEK

"Hiç şüpheniz olmasın, HDP, savunduğu bu hendek siyasetinin bedelini kendi ödeyecek, kazdığı hendeğe mutlaka kendi düşecektir. Onca insanın canına kastetmenin, onca insanı evinden etmenin, mahalleleri işgal etmenin teröristlere bir bedeli olduğu gibi onu savunan HDP'ye de siyasi bir maliyeti olacaktır"

YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ

-"Herhangi bir şekilde gücün tekelleşmediği, güçler ayrılığı prensibinin en iyi şekilde gerçekleştirildiği bir anayasaya ihtiyacımız var. Gücün tek meşruiyet kaynağının halk olduğu, halkın onayını almamış hiçbir mekanizmanın, hiçbir vesayet odağının meşruiyet kazanamayacağı bir yapı öneriyoruz."