BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.306,06
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu ve Türkeş'ten kritik bakanlık görüşmesi

Başbakan Davutoğlu'nun Geçici Seçim Hükümeti üyeliği teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş ile görüşmesi sona erdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Geçici Seçim Hükümeti üyeliği teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş ile görüşmesi sona erdi.

Başbakanlık Resmi Konutu'na 17.55'de gelen Türkeş, buradan 19.20'de ayrıldı. Davutoğlu'nun Türkeş ile görüşmesinin yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdüğü öğrenildi.

Konuttan ayrılırken otomobilinin camını açarak gazetecileri selamlayan Türkeş, "Açıklama yapıp yapmayacağı" sorusuna "Sonra" yanıtını verdi.  

Bu sırada bir kişi Türkeş'in aracının yanına gelerek bakanlık teklifini kabul etmesinden dolayı eleştirdi.

Başbakan Davutoğlu Türkeş'i kabul etti

DAVUTOĞLU'NDAN TÜRKEŞ AÇIKLAMASI

Başbakan Davutoğlu, bugün  düzenlenen AK Parti İletişim Merkezi'nin (AKİM) 2 Milyon Gülen Yüz Ödül Töreni'nde bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş'e teşekkür etti. Davutoğlu, Tuğrul Türkeş hakkında "Bakanlık teklifime 'Evet' diyen sayın Tuğrul Türkeş'e bir kez daha teşekkür ediyorum. Bütün bu baskılara karşı, devlet adamı ahlakını gösterdiği için sayın Türkeş'e bir kez daha teşekkür ediyorum. Büyük baskı altına alındı, dirayetle direndi. Dün kendisiyle görüştüğümde de ifade ettim. Böyle dönemler, ağır sorumluluk alma ahlakına sahip olup olmayanları da ortaya koyar" dedi.

TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR?

Yıldırım Tuğrul Türkeş, 1 Aralık 1954 İstanbul doğumlu ve MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in büyük oğludur. Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdi.

1997'de babası Alparslan Türkeş'in ölümü üstüne MHP genel başkanlığına adaylığını koydu. En güçlü aday olarak gözükürken diğer 6 adayın Devlet Bahçeli lehine çekilmesi üzerine 17 Temmuz 1997 de kurultayi sürpriz şekilde kaybetti.

22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde eski rakibi Devlet Bahçeli ile barıştı ve Ankara 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu ve seçilerek meclise girdi. Evli ve 3 çocuk babasıdır. 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Ankara 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı olarak TBMM'ye yeniden seçilmiştir. Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Ankara Milletvekili olarak TBMM'ye yeniden seçilmiştir.

MHP BAKANLIK TEKLİF EDİLEN İSİMLER

İşte geçici hükümette MHP 'de bakanlık teklifi yapılan isimler:

Ahmet Kenan TANRIKULU
Meral AKŞENER
Tuğrul TÜRKEŞ