BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.423,36
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu ve Genelkurmay Özel'e cenaze tepkisi

Şırnak'taki saldırıda şehit olan Hamza Yıldırım'ın cenaze töreninde Necdet Özel ve Davutoğlu'na tepki gösteren şehit yakınları, "Beceremiyorsanız biz yapalım." diye bağırdı.

Abone ol

ŞIRNAK Akçay'daki izinden dönen askerleri birliğe götürürken teröristlerin düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden 3 askerden birisi olan şehit Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım için Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, kuvvet komutanları, bakanlar, milletvekilleri ve binlerce vatandaş katıldı.

ÖZEL VE DAVUTOĞLU'NA TEPKİ

Şehidin naaşının top arabasına götürüldüğü sırada bazı vatandaşlar Başbakan Davutoğlu'na ve Genelkurmay Başkanı Özel'e "Askere ve polise 'vur' emri çıkacak. Beceremiyorsanız biz yapalım" şeklinde bağırdı.

NAMAZI MEHMET GÖRMEZ KILDIRDI

Namaz için camiye gelen Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Özel önce şehit ailesinin yanına giderek başsağlığı diledi. Şehidin naaşı, namazın kılınacağı Kocatepe Cami'ne getirildiği sırada ailesi ve namaz için bekleyen vatandaşlar gözyaşı döktü. Cuma namazının ardından şehit için saf tutuldu. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Namazın ardından 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganı' atıldı.

Şehit cenazesinini top arabasına konulmasının ardından son selamlama yapıldı. Selamlama sırasından Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Özel şehidin babası Haşim Yıldırım'ın elini tuttu. Tören sırasından şehidin yakınları tabuta dokunmak istedi. Törenin ardından şehidin annesi uzun süre Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun omuzlarına vurarak konuştuğu görüldü.

Şehidin cenazesi defnedilmek üzere Ankara'nın Bala ilçesine gönderildi.